Șefului Consiliului Concurenței i s-a cerut demisia în Parlament pentru că nu ar apăra firmele mici 

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Sursă foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

„Ne-au spus că nu e loc la raft pentru noi” / „Am prelungit contractul în decembrie. După două luni am fost delistat”. Producătorii locali și marii retaileri au fost audiați la comisia de economie din Senat. Iar senatorul PSD Dănuț Cristescu a cerut în mod public demisia președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„Este inacceptabil că președintele Consiliului Concurenței nu s-a prezentat astăzi în Parlamentul României. Îi cer public demisia, pentru că de 16 ani a distrus această țară. Am să-i cer public demisia și într-o declarație politică, să fie foarte clar!”, a spus senatorul Cristescu, relatează Hotnews.

A fost dezbătută relația dintre marii retaileri și producătorii români delistați.

Senatorul Daniel Zamfir: ”Reușiți să mă enervați”

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, vădit iritat de ceea ce numea el „lipsa de respect la adresa instituției Parlamentului, a convocat întreaga conducere a Consiliului Concurenței. „Reușiți să mă enervați! Iertați-mă, dar ce e mai important pentru Chirițoiu? L-am invitat la Parlament, a venit aici și ministrul Agriculturii, iar Chirițoiu e în Harghita cu nu știu ce caravană. Nu, domnule, aici trebuie să vină, aici sunt problemele, înțelegeți? Uitați-vă toți oamenii ăștia care semnalează încălcarea legilor concurenței!”, a spus Zamfir.

Cornel Panait, Avicola Poiana Constanța: ”Ne-am regăsit în proporție de aproape sută la sută”

Cornel Panait, de la Avicola Poiana Constanța, a relatat la ședința din comisia senatorială că ”Ne-au spus că nu e loc la raft pentru noi. Firma noastră se ocupă exclusiv de creștere și procesare a cărnii de curcan. Firma nu este una foarte mare însă din punct de vedere calitativ îndeplinim toate criteriile pe care hypermarketurile le le pot solicita”.

”Intenția noastră de a ne adresa Comisiei a pornit de la momentul în care am citit în HotNews un articol în care ne-am regăsit în proporție de aproape sută la sută”, a explicat Panait.

” E drept, în anumite cazuri am fost acceptați pe rafturi însă numai pentru o perioadă foarte scurtă de timp. După care am fost îndepărtați de acolo pe otiv că nu avem capacitatea de a fi un furnizor național. E corect, nu putem fi un furnizor național, dar putem fi unul regional”, a mai spus el.

”Un alt mare retailer ne-a spus că produsele noastre se vând prost și să mai scădem adaosul comercial. Am zis OK și l-am scăzut. Numai că partenerul nostru – retailerul- și-a mărit adaosul la produsele noastre astfel că la raft produsul era mai scump decât înainte”, a relatat reprezentantul Avicola Poiana Constanța.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: