Skip to content
Politică

SEISM în coaliția PSD-ALDE: ce îi pregătește Dragnea lui Tudorel Toader! EXCLUSIV SURSE

adevarul.ro

Criză după criză la vârful PSD-ALDE: scandalizat că Tudorel Toader a găsit de cuviință să plece în concediu, chiar după ședința nucleară a Comisiei de la Veneția, unde a fost pus la colț și criticat pentru mutilarea Legilor Justiției și a Codurilor penale, Liviu Dragnea și-a îndemnat apropiații să sară la beregata acestuia, ceea ce înseamnă că presiunile vizând remanierea ministrului Justiției sunt în toi.

Însă principalul motiv al nemulțumirii este același: Tudorel Toader refuză să-și asume o viitoare OUG privind amnistia și grațierea – în realitate, impunerea unui astfel de act normativ rămâne unica mișcare care l-ar salva definitiv pe infractorul Liviu Dragnea de o apropiată condamnare la închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive.

Supărarea șefului PSD

Potrivit surselor PSnews.ro, Dragnea consideră că Toader nu a făcut absolut nimic, cu prilejul preumblării la Comisia de la Veneția, pentru a susține așa-zisa reformă a Justiției, și e supărat că ministrul a ușchit-o din București fără a da explicații în coaliție. Mai mult chiar, teleormăneanul este contrariat de postările bizare și succinte pe care Tudorel Toader le-a tot operat, luni, pe Facebook, și, în spatele ușilor închise, îl acuză de un alt ”păcat” devenit major în epoca Dragnea: ”comunicare deficitară”, marota în care, de altfel, urmează să fie împachetate viitoarele remanieri. Este de așteptat ca presiunile exercitate de Dragnea asupra ”aliatului” Călin Popescu Tăriceanu să adâncească tensiunile de la vârful coaliției, în condițiile în care, nu mai devreme de săptămâna trecută, senatorul i-a transmis șefului PSD că ALDE respinge categoric orice remaniere care i-ar viza pe Tudorel Toader și Teodor Meleșcanu (singurul ministru de Externe din cadrul Uniunii Europene care a slujit, via DIE, un dictator genocidar).  

Divergențe la vârful coaliției

Aceleași surse susțin că CEx-ul PSD în cadrul căruia va fi tranșată remanierea Cabinetului Dăncilă a tot fost amânat tocmai din pricina ciocnirilor dintre Dragnea și Tăriceanu, șeful Senatului fiind hotărât să facă zid în fața lui Toader. Pe șeful Senatului l-a supărat și faptul că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a găsit de cuviință să propună Comisiei Europene scenariul înghețării salariilor în sectorul bugetar, fără a-i consulta absolut deloc pe partenerii de coaliție, ALDE fiind pusă, din nou, în fața faptului împlinit.

Traseistul Steriu

Semn că nu iese fum fără foc, recentul PSD-ist Valeriu Steriu – prolific traseist (fost UNPR și PMP) și unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea – a sărit, luni, la beregata lui Tudorel Toader, dându-i dreptate… președintelui Klaus Iohannis, care a solicitat demisia ministrului Justiției. ”Îi dau dreptate președintelui în ceea ce-l privește pe Tudorel Toader. Un ministru al Justiției nu stă ca un copil pe Facebook, nu și-a asumat nicio responsabilitate. Nu mă așteptam să văd astfel de mici războaie purtate pe rețelele de socializare. Aș fi vrut să văd documente de calitate, nu atâta comunicare”, a spus Valeriu Steriu, la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *