Skip to content
Sport

Selma Blair, actriță cunoscută din „Blonda de la Drept”, suferă de scleroză în plăci

Actriţa americană Selma Blair, în vârstă de 49 de ani, a dezvăluit că suferă de scleroză în plăci, o maladie autoimună a sistemului nervos, relatează AFP.

Starleta din ”Legally Blonde” şi ”Cruel Intentions” a anunţat sâmbătă pe Instagram că a fost diagnosticată cu această boală în august, dar îi resimte simptomele ”de ani” de zile, informează news.ro.

”Sunt handicapată. Mi se întâmplă să cad. Scap obiecte. Memoria îmi este înceţoşată”, povesteşte actriţa, care filmează în serialul science-fiction Netflix „Another Life”, exprimându-şi recunoştinţa faţă de costumiera Alissa Swanson, care o ajută se îmbrace.

”Sper să le dau speranţă altora”, a adăugat actriţa, care a povestit că simte o mare oboseală fizică.

”Vreau să mă joc cu fiul meu din nou. vreau să merg pe stradă şi să urc pe cal. Am o scleroză în plăci şi asta e viaţa. Dar dacă mă vedeţi că trântesc chestii pe stradă, nu ezitaţi să mă ajutaţi să le adun”, scrie ea.

Scleroza în plăci, care afectează peste două milioane de persoane în lume, mai ales femei, provoacă o degenerare a sistemului imunitar, care atacă mielina, membrana care protejează fibrele nervoase, şi provoacă simptome precum slăbirea musculară, tulburări de echilibru, de vedere, de vorbire, paralizii. Pe termen mai scurt sau mai lung, se poate instala un handicap ireversibil.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *