Skip to content
Societate

Semnal clar din Guvern: Nu vă faceți planuri pentru Crăciun și Revelion! Vor exista sancțiuni!

New York Post

Contactat de PS News, consilierul premierului pe probleme de ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran, le-a recomandat românilor să renunțe anul acesta la petrecerile de Crăciun și Revelion.

„Oamenii nu ar trebui să își facă planuri nici pentru Crăciun și nici pentru Revelion în condițiile date. Este bine ca fiecare să stea acasă, fără prea multă lume, într-o separare care să confere siguranța că nu se infectează. Va apărea cât de curând vaccinul, cei care își doresc să se vaccineze au acest drept, cei care nu-și doresc au acest drept, dar indicat este să o facă. Pandemia se poate limita și estompa la un moment dat doar cu vaccinarea. Pe lângă asta, mai avem doar soluțiile de izolare, de respectare a condițiilor de igienă și atunci vă spun foarte clar că de sărbători oamenii trebuie să se limiteze să stea acasă și să protejeze”, spune Guran.

De asemenea, acesta atrage atenția că în cazul organizării de evenimente în perioada sărbătorilor vor exista sancțiuni.

„Este foarte clar că vor exista sancțiuni. Regula impusă de Comitetul pentru Situații de Urgență e clară, nu este voie să se organizeze astfel de evenimente. Dar eu vă spun în perspectivă, e bine ca oamenii să fie circumspecți, să aștepte, să nu înceapă să își rezerve și să plătească excursiile pentru că, în cazul în care dă Dumnezeu să se rezolve problemele în două-trei săptămâni și se vor putea organiza Revelionul și Crăciunul în anumite condiții de distanțare, atunci sunt convins că, având atât de multe spații de cazare, își vor găsi la momentul oportun. Deocamdată, este foarte clar ceea ce se întâmplă, iar indicația dată de către specialiștii din domeniu este că oamenii trebuie să renunțe la organizarea revelioanelor și sărbătorilor de iarnă în grup.

Cu tot respectul și cu toată dorința de a merge turismul, pentru că asta înseamnă prosperitatea națiunii, încasări la buget, ridicarea produsului intern brut, dar acele persoane vor trebui să renunțe dacă și-au rezervat pentru perioada Crăciunului și a Revelionului. Își vor primii banii înapoi sau vor reprograma”, a conchis Virgil Guran.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *