Skip to content
Sănătate

Semnal de alarmă al medicilor: Noua variantă a Omicron va determina un val 5 mai prelungit

Twitter

Subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron care a fost recent detectată și în România este mult mai contagioasă și poate duce la prelungirea valului 5 al pandemiei, avertizează specialiștii. Medicul Radu Crișan Dabija a declarat pentru B1 TV că ceastă variantă crește riscul de infectare pentru că trecerea prin boală nu garantează imunitatea:

Aceste variante de coronavirus vor tot ajunge în atenția noastră, vor tot apărea. Într-adevăr această variantă BA.2 se pare că este mai contagioasă ca Omicron.

Din nefericire este vorba de felul în care noi încercăm să ne apărăm de agresiunea virală. Este adevărat că variantele acestea încearcă să se adapteze, să scape de sistemul imunitar deja format prin infecție sau vaccinare. Trecerea prin Omicron nu conferă o imunitate suficientă încât să nu mai iei încă o dată această variantă. Acest lucru are forte multe conotații. Ne confruntăm cu un val al respingerii informațiilor care țin de pandemie. Acest lucru trebuie să ne înspăimânte. Informațiile științifice sunt respinse cu violență. Sunt niște lucruri care pe mine personal mă sperie. România a devenit un loc periculos, atât epidemiologic, cât și al percepției.

Probabil această nouă variantă va determina un val 5 mai prelungit, fie va avea două vârfuri pentru că această nouă variantă își va găsi locul în rândul populației”, a spus medicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *