Skip to content
Internațional

Semnal de alarmă: Rusia s-ar putea implica din nou în alegerile prezidențiale din SUA

blacknews.ro

Având în vedere antipatia lui Putin față de Occident și denunțurile sale repetate, experţii cred că el ar putea vedea sprijinul de către SUA rezistenței Ucrainei ca un afront direct la adresa sa, scrie politico.com.

Președintele rus Vladimir Putin ar putea folosi sprijinul administrației Biden pentru Ucraina ca pretext pentru a ordona o nouă campanie de amestec în politica americană, au evaluat oficialii serviciilor de informații americane.

Agențiile de informații nu au găsit până acum nicio dovadă că Putin a autorizat măsuri precum cele despre care se crede că Rusia le-a întreprins la alegerile prezidențiale din 2016 și 2020 în sprijinul fostului președinte Donald Trump, potrivit mai multor persoane familiarizate cu chestiunea, care au vorbit sub anonimat.

Dar, având în vedere antipatia lui Putin față de Occident și denunțurile sale repetate ale Ucrainei, oficialii cred că el ar putea vedea sprijinul de către SUA a rezistenței Ucrainei ca un afront direct la adresa sa, oferindu-i un stimulent suplimentar să vizeze alte alegeri în SUA. Nu este încă clar ce candidați ar putea încerca Rusia să promoveze sau ce metode ar putea folosi.

Evaluarea vine cu sistemul electoral american deja sub presiune. Publicul american rămâne puternic divizat cu privire la ultimele alegeri prezidențiale și la insurecția care a urmat la Capitoliu, când susținătorii lui Trump au încercat să oprească certificarea pierderii sale în fața președintelui Joe Biden. Trump a atacat în mod repetat oficialii serviciilor de informații și a susținut că investigațiile privind influența Rusiei asupra campaniilor sale sunt vendete politice.

Potrivit sursei citate de b1.ro, experții spun că propunerea Centrului de influență străină ar aduce o direcție foarte necesară pentru eforturile depuse în cadrul guvernului care studiază adversarii. Congresul a prevăzut o finanțare parțială pentru centru în bugetul adoptat luna trecută, deoarece bugetul finanțează guvernul până în septembrie și nu pe un an întreg.

Centrul a fost amânat anterior din cauza întrebărilor din cadrul biroului directorului serviciilor de informații și de la Capitol Hill cu privire la structura și dimensiunea sa și dacă ar dubla în mod inutil eforturile care există deja în guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *