Skip to content
Politică

Semnal de la vârful PNL privind șefia SIE. Ce spune Vîlceanu despre trecutul lui Vlase EXCLUSIV

ziare.com
" "

PSnews.ro a obținut luni un semnal de la vârful Partidului Național Liberal (PNL) în ceea ce privește șefia Serviciului de Informații Externe (SIE).

Este vorba despre deputatul Dan Vîlceanu, vicelider al grupului PNL din Camera Deputaților și membru în Biroul Executiv (BEx) al PNL.

" "
" "

Parlamentarul de Gorj a oferit luni o scurtă declarație pentru PSnews.ro în legătură cu votul așteptat în plenul reunit al Legislativului pentru validarea lui Vlase la SIE, după ce PSD-istul a trecut de Comisia comună pentru controlul Serviciului de Informații Externe.

DETALII AICI: UPDATE Gabriel Vlase a scăpat de unele emoții: aviz favorabil pentru conducerea SIE

Astfel, Dan Vîlceanu s-a arătat reticent în a expune un punct de vedere personal, susținând că trebuie să fie luată o hotărâre la nivel de grup parlamentar.

„Eu cred că trebuie să avem o discuție la nivel de grup și să vedem care e poziția grupului. Înainte să am o discuție la grup, n-are rost să dau o altă declarație. Este o decizie politică, până la urmă”, a afirmat Vîlceanu pentru PSnews.ro.

În ciuda insistențelor noastre legate de un punct de vedere personal, PNL-istul a rămas ferm.

„Vreau să vă spun că nu sunt atât de naiv, încât să pic în capcana asta cu punctul de vedere personal. Aici nu discutăm de puncte de vedere personale, că nu votăm personal. Și nu l-am propus eu, personal, pe domnul Vlase”, a punctat Dan Vîlceanu.

VEDEȚI ȘI:Un „penal” la conducerea SIE. Se poate, domnule Iohannis?

Confruntat cu posibila implicare a lui Gabriel Vlase într-un dosar penal (fapt relatat de presă încă de acum doi ani), Dan Vîlceanu s-a arătat încrezător în capacitatea de analiză a președintelui Klaus Iohannis.

„Eu am înțeles că domnul președinte a cântărit temeinic această propunere. Este propunerea președintelui României și credeți-mă: nivelul de informații la care acces președintele României e mult superior nivelului de informații la care am eu acces”, a încheiat deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *