Skip to content
Politică

Semnal dur de la vârful PNL. Cum riscă PSD să se saboteze cu un demers anti-Iohannis EXCLUSIV

facebook.com
" "

Citiți în cele ce urmează despre un semnal dur venit de la vârful Partidului Național Liberal (PNL). Vedeți cum riscă Partidul Social Democrat (PSD) să se saboteze singur cu un demers țintit împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Este vorba despre aparenta intenție a oamenilor lui Liviu Dragnea de a-l scoate din joc pe Iohannis în ceea ce privește numirea directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), trecând acest atribut de la șeful statului la Guvern (prin Ministerul Comunicațiilor).

" "
" "

DETALII AICI: PSD plănuiește scoaterea din joc a lui Iohannis în legătură cu un serviciu secret SURSE

În acest context, PSnews.ro a luat legătura marți cu Vlad Nistor, vicepreședinte al PNL responsabil cu politica externă, apărarea și siguranța națională. La rândul lui, fostul deputat a vorbit despre șansa ca oamenii lui Liviu Dragnea să repete o greșeală strategică a lui Adrian Năstase din urmă cu 15 ani. Mai precis, Vlad Nistor a opinat că, dacă va reuși planul PSD-ului de a scoate președintele din schema numirii de la STS, acest plan ar putea avea un efect de bumerang asupra partidului celor trei trandafiri, la fel ca în 2003, când revizuirea Constituției în favoarea funcției prezidențiale și-a ratat menirea de a consolida puterea Partidului Social Democrat, ca urmare a victoriei din 2004 a opoziției PNL-PD.

„Nu e nicio minune, nimic special față de atitudinea generală a PSD-ului. Ei își imaginează că vor fi veșnic la putere și, închipuindu-și că vor controla pe vecie Guvernul, vor să treacă toate atributele importante din această țară sub controlul Partidului Social Democrat – ceea ce mi se pare fundamental nedemocratic.

Și mai e ceva: v-aduceți aminte că în 2003, atunci când a existat o modificare a Constituției – la propunerea lui Adrian Năstase – și când anumite atribute au alunecat de la Guvern către președinție, toate au fost făcute în ideea că PSD-iștii aveau să câștige puterea prezidențială la următoarele alegeri – lucru care nu s-a întâmplat. Deci întreaga lor construcție le-a explodat în nas. Mă tem pentru ei că pot s-o pățească la fel cu ocazia alegerilor din 2020.

Eu în locul lor aș fi mai moderat, mai temperat; n-aș încerca să reorganizez rapid și pe picior statul român, deoarece consecințele ar putea fi foarte grave în primul rând pentru stabilitatea României, iar în al doilea rând chiar pentru propriul lor partid! Le dau un sfat dezinteresat”, a detaliat Nistor.

În ultima parte a discuției, Vlad Nistor a dat asigurări că PNL se va opune acestui proiect, în ipoteza în care el va intra în Parlament.

„Partidul Național Liberal nu cred că poate susține un asemenea punct de vedere, pentru că există niște atribute constituționale ale președintelui, iar din acestea decurg unele prevederi legale – cum este cea la care vă referiți acum. Vom vedea: în momentul în care va apărea proiectul de lege, el va necesita o analiză coerentă și consistentă, iar după aceea poziția Partidului Național Liberal va fi una oficială. Deocamdată, cred că e prematur să discutăm. Dar ca principiu: în general vorbind, eu cred că asta este ceea ce se întâmplă în acest moment cu toate aceste tentative rapide și de nestăvilit ale Partidului Social Democrat”, a încheiat profesorul universitar.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *