Skip to content
Politică

Semnal dur din PNL, înainte de Congres: Partidul nostru este astăzi la o răscruce. Nu trebuie să trecem cu vederea greșelile, înfrângerile și scăderile

Inquam Photos / George Călin

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a afirmat că formaţiunea politică din care face parte este în prezent la „o răscruce”, fiind nevoie de „un suflu nou” la nivelul conducerii.

„Partidul Național Liberal împlinește astăzi 146 de ani.
Aniversarea trebuie să fie prilejul analizelor și soluțiilor lucide, mai mult decât al vorbelor mari. Gloria trecutului se respectă cu fapte pe măsură și perspective solide de viitor.

Partidul nostru este astăzi la o răscruce. Trebuie să intrăm într-o nouă etapă istorică – aceea a modernizării rapide a României cu păstrarea creativă a valorilor și tradițiilor naționale. PNL are misiunea să vindece societatea de toate traumele provocate de pandemie și să pună statul, economia și nivelul de trai la nivelul marilor democrații ale secolului 21.

Pentru a avea succes, partidul are nevoie un suflu nou. Trebuie să ridicăm ștacheta. Nu trebuie să minimalizăm victoriile și lucrurile bune din ultimii ani, dar nici să trecem cu vederea greșelile, înfrângerile și scăderile. PNL trebuie să ducă o politică de dreapta fără ezitări, bazată pe valori, cu respectul oamenilor simpli și cu atragerea competențelor dinlăuntrul și din afara partidului.

Astăzi, mai mult ca oricând, suntem datori să dăm ascultare unuia dintre ultimele sfaturi date liberalilor de Dinu Brătianu, în emoționantul lui testament politic: ”Aveţi datoria să luptaţi din toate puterile pentru ca la posturile de conducere să fie chemaţi numai cei pregătiţi şi cei care şi-au păstrat, neîntinate, valorile morale.”
Sutele de mii de membri și simpatizanți ai partidului nostru, cei care gândesc și simt liberal, vor fi, sunt sigur, la înălțimea acestor deziderate. De la ei ne vin mesaje încurajatoare. În ei ne este baza. În ei ne este speranța.
La mulți ani, dragi liberali!
La mulți ani, PNL!”, a scris Robert Sighiartău.

Surse politice au dezvăluit luni pentru PS News că premierul Florin Cîțu își va anunța candidatura le șefia Partidului Național Liberal (PNL), „în cel mai scurt timp”. Premierul n-a fost prezent luni la ceremonia organizată de Ludovic Orban cu ocazia împlinirii a 146 de ani de la înființare partidului. Ulterior, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat că premierul Florin Cîțu nu a fost prezent la evenimentul din județul Argeș, prin care a fost marcată aniversarea a 146 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, pentru că lucrează la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Evident că a fost invitat. Domnul prim-ministru Florin Cîțu se află, în momentul de față, pe ultima sută de metri cu pregătirea Planului Național de Redresare și Reziliență. Practic, lipsește motivat pentru că este dedicat asigurării și coordonării fazei finale a PNRR, ca atare, nu pot să zic că e absent. Sunt convins că e alături de noi și că apreciază această aniversare. (…) De altfel am auzit că a și avut o postare referitoare la aniversarea a 146 de ani. Acesta este motivul real”, a spus Ludovic Orban, întrebat de ce șeful Guvernului nu a fost prezent la ceremoniile de luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *