Stroe, PNL: Piedone nu are ce să caute în administrație. Nu îl vom susţine niciodată

Sursa: Inquam Photos / George Călin

PNL nu ar putea să susțină niciodată o candidatură a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitală, a declarat miercuri Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL. Invitat în studioul Puterea Știrilor, Stroe a declarat că, în opinia sa, Piedone „nu are ce căuta în administraţie”. Liberalul a evitat, însă, să vorbească de rezultatele sondajelor interne pentru Primăria Capitalei.

„Toate partidele lucrează cu cifre, lucrează cu sociologi, pentru că, în mod evident, trebuie să știi care este vocea poporului, cum se exprimă, care le sunt problemele, interesele, care sunt oamenii apreciați de electorat și evident că pe aceștia trebuie să-i promovezi. Cifrele, vă dați seama, nu vi le pot confirma, pentru că sunt mai multe sondaje, sunt mai multe variante.

Piedone este un tip extrem de popular, dar e un tip care, din punctul meu de vedere, n-are ce să caute în zona de administrație, atâta timp cât a fost implicat în foarte multe scandaluri, a cărui probitate și morală e îndoielnică… și din punct de vedere al profesionalismului, există mari lacune în activitatea sa și nu cred că ar putea vreodată să fie soluție pentru această coaliție PNL-PSD sau cel puțin pentru PNL. N-am să mă refer la cota lui publică, dar vă pot spune următorul lucru: cu siguranță nu putem să susținem o asemenea candidatură niciodată”, a declarat Ionuț Stroe, în direct la Puterea Știrilor.

Coaliția nu a găsit candidatul comun pentru Capitală

Coaliția PSD-PNL nu a ajuns la un numitor comun privind un candidat unic la Primăria Capitalei. Surse politice au explicat pentru PS News că, în urma sondajelor făcute de cele două partide „toate variantele au revenit pe masă”, implicit ipoteza ca fiecare partid să susțină un candidat propriu în lupta cu Nicușor Dan.

Semnalul că partidele ar tinde să meargă pe această variantă l-au dat marți și lideri ai celor două partide. Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan și purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, au confirmat, astfel, că liderii PNL și PSD au cam ajuns la concluzia că vor merge separat la Primăria Capitalei.

PNL i-a testat pe Sebastian Burduja (președintele interimar al organizației București, care și-a anunțat deja candidatura) și pe Ionuț Lupescu, fotbalist din „generația de aur”, care a făcut parte din conducerea FIFA și UEFA, despre care Nicolae Ciucă are o părere foarte bună.

PSD i-a introdus în sondaje (două la număr) pe Gabriela Firea, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, și pe Cristian Popescu Piedone.

Ambele partide l-au inclus în sondaje și pe Nicușor Dan, actualul primar general al Bucureștiului.

Potrivit surselor citate, cel mai bine în sondaje se plasează Popescu Piedone, cu un scor de 39%, în timp ce Gabriela Firea ar fi cotată cu 22%.

Din partea liberalilor, Sebastian Burduja ar fi situat la 17%, iar Ionuț Lupescu ar avea 28%.

Una din cele mai importante funcții este cea de primar al Capitalei, adică a doua cea mai votată demnitate publică după președintele României. Iar în acest an, la cum arată tabloul celor care tânjesc la scaunul de primar, lupta se prefigurează între cel puțin patru candidați cu potențial de a strânge un număr însemnat de voturi: Nicușor Dan, Sebastian Burduja, Gabriela Firea și Cristian Popescu Piedone.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: