Skip to content
Puterea Știrilor Video

Semnal dur din PSD. Dan Tudorache: Guvernul va răspunde dacă va exploda numărul de îmbolnăviri din cauza organizării alegerilor din 27 septembrie

Invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a vorbit despre posibilitatea organizării alegerilor locale în condiții optime, în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19. Întrebat dacă alegerile din 27 septembrie se pot organiza, Daniel Tudorache a spus că acesta reprezintă atributul Guvernului, iar cei aflați la guvernare vor răspunde și de eventualitatea în care după alegeri vom asista la o explozie a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Asta este treaba Guvernului (n.r- dacă se pot organiza alegerile locale), Guvernul spune că poate să le organizeze. Domnul Iohannis a spus că dacă poți merge la piață la cumpărături, înseamnă că poți merge și la alegeri. Bănuiesc că are mai multe informații, bănuiesc că știe, dar decizia trebuie să vină de la Guvern. Administrația locală și Parlamentul nu au nici o atribuție în sensul acesta. 

" "

Guvernul poate să spună dacă se pot organiza în condiții bune, de siguranță sau nu. Cu siguranță că, dacă vor fi alegeri pe 27 septembrie și va exploda numărul de îmbolnăviri, vor răspunde cei care au organizat alegerile, adică Guvernul. Deci este atributul lor, ei trebuie să hotărască”, a spus Daniel Tudorache la Puterea Știrilor.

Amintim că în luna iulie Camera Deputaţilor a adoptat proiectul UDMR privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an în 27 septembrie. La momentul respectiv s-au înregistrat 253 voturi pentru, 2 contra şi 36 abţineri. Legea a fost promulgată ulterior de președintele Klaus Iohannis.

Totodată, în ultimele luni România a trecut printr-o explozie a numărului de cazuri de coronavirus, înregistrând zilnic peste 1000 de cazuri. Ca urmare, țara noastră a fost trecută în zona de risc epidemiologic de către alte state membre ale Uniunii Europene, iar cetățenilor români li s-au impus restricții de circulație și obligativitatea carantinării la intrarea pe teritoriul altor state membre. În acest context, mai multe voci chiar din interiorul PNL au avansat ipoteza amânării alegerilor locale pentru o dată ulterioară, ținând cont de creșterea numărului de cazuri de infectare.

" "

3 comentarii la “Semnal dur din PSD. Dan Tudorache: Guvernul va răspunde dacă va exploda numărul de îmbolnăviri din cauza organizării alegerilor din 27 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *