Skip to content
Puterea Știrilor Video

Semnal DUR din PSD după dezastrul din diaspora. Victor Negrescu: În MAE trebuie o reformă aprofundată. Toți cei responsabili trebuie să își părăsească pozițiile

Fostul ministru delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a lansat un semnal dur după dezastrul din diaspora la alegerile europarlamentare ce au avut loc duminică, 26 mai.

Negrescu a susținut că, în opinia sa, este necesară o reformă aprofundată în Ministerul de Externe, iar toți cei responsabili trebuie să își părăsească pozițiile.

„Eu cred că Ministerul Afacerilor Europene trebuia să pregătească acest moment mai bine. Asta înseamnă că și oamenii din sistem, și ambasadorii și oamenii politici, trebuiau să fie mai atenți la acest moment electoral (…). 

Mi-aș dori să facem o analiză cât mai repede și să luăm o decizie cât mai repede. În discuțiile pe care le-am avut cu colegii mei, am luat cuvântul și i-am rugat pe colegii mei să discutăm cu partenerii noștri din ALDE, să vedem care este demersul cel mai coerent. Evident, nu trebuie să facem un demers ca răspuns la ceea ce a spus președintele Iohannis. Este un lucru pe care trebuie să îl rezolvăm noi, în coaliție.

Cred că în Ministerul de Externe ar trebui să existe o reformă aprofundată în ceea ce înseamnă această structură și inclusiv modul în care se abordează alegerile în general. Toți cei responsabili trebuie să își părăsească pozițiile. Nu putem rămâne în funcție, indiferent care este funcția, cu oameni care s-ar face responsabili de ceea ce s-a întâmplat”, a declarat social-democratul Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *