Skip to content
Puterea Știrilor Video

Semnal TRANȘANT din ALDE. Norica Nicolai: Coaliția trebuie să lase orgoliile de partid și să aibă un candidat comun la prezidențiale!

Fostul europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, invitată în studioul „Puterea Știrilor”, a vorbit despre ultimele discuții din coaliție privind candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă.

Norica Nicolai a atras atenția că PSD-ALDE ar trebui să aibă un candidat comun în lupta pentru Cotroceni, iar în opinia sa, Călin Popescu Tăriceanu „are un profil de președinte”.

„Avem nevoie de un președinte nepartizan”

Totodată, fostul europarlamentar a adăugat că „dacă această coaliție vrea să învețe ceva, atunci trebuie să lase orgoliile de partid și să găsească o formulă de candidat comun, cu un profil de care România are nevoie”.

Ar fi înțelept pentru actuala coaliție să aibă un candidat care să promoveze această coaliție în formula de coaliție câștigătoare. Dacă această coaliție vrea să învețe ceva atunci trebuie să lase orgoliile de partid și să găsească o formulă de candidat comun, cu un profil de care România are nevoie. Avem nevoie de un președinte nepartizan, echilibrat, care să încearce să fie echidistant indiferent de interesul lui electoral sau politic, și care să așeze cât de cât această țară, care este în momentul de față măcinată în conflict, ură, lipsă de dialog. Sperăm ca până la începutul lunii august să avem o decizie în acest sens.

În opinia mea, domnul Tăriceanu are un profil de președinte. Este un om echilibrat, are experiență politică care îl recomandă spre un alt tip de abordare a instituției prezidențiale. Sunt convinsă că domnul Tăriceanu nu ar face partizanatul pe care l-a făcut Klaus Iohannis și Traian Băsescu”, a declarat Norica Nicolai, la Puterea Știrilor.

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *