Skip to content
Politică

Semne de trădare sau doar dorință de amânare în cazul Șova?

În această săptămână s-a desfășurat un nou episod din „serialul” parlamentar Dan Șova. Acesta a avut loc cu precădere în Comisia Juridică, urmând ca partea a doua să se desfășoare în plenul Senatului de săptămâna viitoare. Ceea ce s-a petrecut în Comisia Juridică ridică unele semne de întrebare cu privire la susținerea lui Dan Șova chiar în ultimele etape ale cazului său din Senat.

În mod normal, miercuri, Comisia Juridică trebuia să ia o decizie cu privire la modul în care vor decurge „ostilitățile” în Parlament în perioada următoare. Însă, lucrurile s-au cam complicat, iar în cele din urmă, Comisia s-a încurcat în deciziile sale, adică din cele două variante, una a PNL de redactare a unei nou hotărâri, iar cea de-a doua a PSD de reluare a întregului proces de vot, niciuna nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Acum începe partea care ridică semne de întrebare. Dacă în cazul variantei propusă de PNL ne puteam aștepta la un vot negativ, în privința celei a PSD nimeni nu se aștepta să nu beneficieze de susținerea totală. Însă, lipsa unui singur vot în comisie pentru propunerea PSD a făcut ca la Biroul Permanent al Senatului să ajungă…nimic.

Dar votul cui a lipsit? Surpriza cea mare acum apare: a lipsit chiar cel al senatoarei UNPR Florina Ruxandra Jipa, cea care a făcut „furori” în presă atunci când l-a miruit pe Dan Șova înaintea votului în plen.

Există motive de îngrijorare pentru PSD și Dan Șova? Ar putea să nu mai fie pe aceeași lungime de undă cu UNPR? Probabil că acest lucru se va lămuri în ședința Comisiei de săptămâna viitoare, atunci când vor trebui să dea un răspuns clar.

Însă, probleme de „efectiv” nu sunt doar în tabăra puterii. Și opoziția are niște probleme cu oamenii săi din comisia de la Senat, de la ședința căreia au absentat tocmai doi senatori: Alin Tișe și Dincă Marinică. Unde au fost cei doi, de ce nu s-au prezentat la un vot atât de important pentru PNL? Deocamdată nu se știe, dar ceea ce este clar e că au creat puțină panică în PNL că s-ar putea să se trezească în offside pe acest subiect pe care și-au construit un întreg discurs.

Totuși, un lucru este cert, acela că săptămâna viitoare vom avea un răspuns în acest caz atât de controversat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *