Skip to content
Politică

Semnificații ale vizitei lui Hollande în România: Europa pe care o vrem pentru mâine

argumentul.info

Presa franceză a încercat să explice semnificațiile vizitelui președintelui francez, Francois Hollande, în România și consecințele discuțiilor cu președintele Klaus Iohannis.

Agenția de presă franceză AFP consideră că vizita lui Hollande la București este despre „Europa pe care o vrem pentru mâine: o Europa a investițiilor, o Europa a creșterii economice orientate spre tehnologiile de viitor, o Europa a securității”, transmite hotnews.ro. 

„Pentru Franta, Romania se distinge de alte tari din Europa Centrala, precum Ungaria sau Slovacia, carora seful statului francez le-a reprosat dur joi, fara sa dea nume, ca nu isi asuma „responsabilitatea” europeana”, precizează jurnaliștii francezi.

De asemenea, agenția franceză că autoritățile de la Paris au apreciat „eforturile considerabile” pe care le-au făcut instituțiile din România pentru a implementa PNL (n.r. Passenger Name Record), care reprezintă schimbul de date privind pasagerii curselor aeriene în Europa pentru a se proteja de terorism. Francezii nu au uitat nici de eforturile pe care le face România pentru a combate corupția și crima organizată, cât și cele pentru a găzdui refugiații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *