Skip to content
Politică

Senatoarea Diana Șoșoacă, sancționată contravențional după ce a blocat centrul de vaccinare de la Răchiteni

Inquam Photos/George Calin

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași în urma evenimentelor de la Răchiteni, precizează Inspectoratul de Poliție Iași.

Diana Șoșoacă a fost blocat procesul de vaccinare de la centrul din Răchiteni. Inspectoratul Județean de Poliție Iași precizează în răspunsul transmis RFI România că senatoarea Diana Șoșoacă a fost „sancționată contravențional pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVId-19.

În răspuns nu se precizează despre ce sancțiune este vorba: amendă sau avertisment. IPJ Iași transmite însă că toată documentația întocmită pe parcursul verificărilor a fost trimisă  „spre competenta soluționare  Parchetului General”.

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă. Senatoarea ar fi blocat weekend-ul trecut activitatea unui centru de vaccinare, în comuna Răchiteni, care este în carantină, scrie b1.ro.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv:

Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *