Skip to content
Politică

Senatoarea grevistă Cristiana Anghel lovește din nou. Cererea șocantă către Iohannis: „Are procese pe rol. Miza…”

Senatorul ALDE Cristiana Anghel, care s-a făcut remarcată în trecut prin greva foamei, timp de 70 de zile în anul 2010, a avut o solicitare șocantă față de președintelui Klaus Iohannis. Astfel, Cristiana Anghel i-a cerut șefului statului să decline invitația de a participa la ședința de bilanț a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susținând că prezența șefului statului ar reprezenta „o sfidare a magistraților, a justiției și a cetățenilor de bună-credință” în condițiile în care acesta are procese pe rol.

 

„Domnul Klaus Iohannis a fost invitat să participe la ședința de bilanț a CSM. Conform art. 133 din Constituția României, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independenței justiției. Domnul Iohannis are procese pe rol. Îi solicit public domnului Iohannis să decline invitația. Potrivit legii, exercitarea contestației în anulare nu suspendă hotărârea definitivă și irevocabilă. Așadar, până la o nouă pronunțare, familia Iohannis nu mai este proprietară pe apartamentele din imobilele de pe Bălcescu, parte închiriate unei bănci”, a afirmat Cristiana Anghel, într-un comunicat.

În opinia sa, prezența șefului statului la ședința CSM reprezintă „o sfidare a magistraților, a justiției și a cetățenilor de bună-credință din România”.

„Anul trecut, după participarea la o astfel de ședință, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a absolvit de acuzația de conflict de interese. Unii pot spune că a fost doar o simplă coincidență. Eu, personal, mă îndoiesc. Anul acesta miza este la fel de mare”, a declarat Cristiana Anghel.

Plenul CSM se reunește miercuri pentru a-și alege noua conducere, pentru funcția de președinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru cea de vicepreședinte procurorul Luminița Palade.

Pe ordinea de zi a ședinței plenului CSM se află și prezentarea raportului de activitate al instituției pe anul 2015 în mandatul judecătorului Marius Tudose — președinte și al procurorului Bogdan Gabor — vicepreședinte.

La ședința CSM a fost invitat și președintele Klaus Iohannis, care, potrivit Constituției, prezidează lucrările Consiliului la care participă, amintește romaniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *