Skip to content
Politică

Senator PNL anunță ”marele cutremur din septembrie”

" "

Unul din parlamentarii PNL preconizează că în luna septembrie va avea loc un adevărat cutremur pe scena politică, care va zgudui serios toate partidele politice.

Sorin Roșca Stănescu precizează prin intermediul unui editorial că un adevărat cutremur ”va avea loc chiar in aceasta luna”.

" "
" "

”Primele semne se vad. Nu trebuie sa te transformi in seismograf pentru a afla ca probe zdrobitoare au sosit prin curier din Statele Unite si se refera la o uriasa si dubla frauda. Se va numi probabil dosarul Microsoft-EADS. Doua operatiuni in care statul roman a suferit pagube imense. Si, de asemenea, nu trebuie sa ai la dispozitie un sesimograf pentru a descifra semnificatia declansarii anchetei impotriva corifeilor de la Siveco. Cutremurul, atunci cand va cunoaste magnitudinea sa, va insemna aproape 20 de dosare penale, cele mai multe ale unor fosti si actuali ministri.

In afacerea Microsoft, asa cum am mai aratat si in cateva analize anterioare, au fost achizitionate de catre institutiile statului licente de utilizare a unor soft-uri la valori de zeci de ori mai mari decat  preturile reale. Diferenta s-a scurs in cea mai mare parte, cu ajutorul unor intermediari, in buzunarele unor inalti functionari publici.

Aceasta operatiune s-a desfasurat pe parcursul mai multor ani, astfel incat si spagile au fost livrate in rate. Anchetatorii din Statele Unite au descoperit si au pus la dispozitia DNA zeci de conturi din paradisuri fiscale, apartinand unor demnitari de la Bucuresti si care au fost create tocmai in scopul de a fi tranformate in pusculite ale mitei. Aceasta in ceea ce priveste Microsoft. Cat despre afacerea EADS, a carei devoalare starneste mare suparare nu numai in Germania, dar si in Franta, si acolo, pana la urma, este vorba tot de o operatiune in mediul electronic, la capatul careia statul roman a fost pagubit cu aproape un miliard de euro. Si in ce domeniu? Culmea, chiar in cel al securizarii frontierelor”, explică Sorin Roșca Stănescu.

 ”Aceste uriase fraude nu erau la indemana oricui. Deciziile care au condus la amputarea finantelor statului roman nu ar fi putut fi luate de functionari marunti. Monitorizarea derularii fraudelor si toate deciziile adoptate pe parcurs s-au facut la cel mai inalt nivel. Sunt implicati membri ai unor guverne succesive – se va vedea ca si coruptia la nivel inalt este transpartinica –, inalti functionari publici, dar si reprezentantii unor importante societati particulare, specializate in domeniul electronic”, mai precizează senatorul PNL.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *