Skip to content
Politică

Senator PNL, mărturisire șocantă despre amenințările DNA asupra Parlamentului

Unul din cei mai cunoscuți senatori ai Partidului Național Liberal a făcut, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena3, o mărturisire care poate fi catalogată drept una șocantă, având în vedere că un membru al legislativului precizează cu subiect și predicat că una din solicitările DNA pare să fi pus presiune și chiar să fie una amenințătoare la adresa Parlamentului.

Liberalul Cristian Bodea a admis, în cadrul emisiunii ”La ordinea zilei”, din data de 20 aprilie, că în rândurile parlamentarilor există o teamă de acțiunile procurorilor DNA și a mărturisit că Parlamentul României se simte amenințat de DNA.

Presiuni și amenințări voalate venite din partea DNA s-ar fi regăsit și în modul în care a fost redactată solicitarea DNA privind transmiterea unor documente întocmite la Senat în cazul votului lui Dan Șova, a mai punctat liberalul Cristian Bodea într-o emisiunea la Antena3.

Citește și: EXCLUSIV Cristian Pârvulescu, reacții virulente față de modificările propuse de Kovesi: ”Asistăm la un asalt asupra drepturilor omului de nedescris”

Întrebat de jurnalistul Dana Grecu dacă nu cumva se simte frustrat pentru această atitudine a celor de la DNA, senatorul PNL a mărturisit că trăiește un astfel de sentiment.

Iată dialogul din cadrul emisiunii ”La ordinea zilei”, de la Antena3, din data de 20 aprilie a.c., despre presupusele amenințări venite din partea DNA

Bogdan Chirieac: Eu nu înţeleg. Cum adică, DNA-ul îl poate aresta pe Tăriceanu fiindcă a votat sau despre ce vorbiţi? (n.r.: referindu-se la posibilul dosar penal cu care s-ar putea alege Tăriceanu pentru obstrucționarea justiției sau pentru abuz în serviciu)

Cristian Bodea: Vorbim despre hotărârea în cazul Şova. Ceea ce cere CCR-ul.

Dana Grecu: Dar explicaţi-le celor de acasă, credeţi-mă au înnebunit de atâtea…

Bogdan Chirieac: Parlamentul a votat. A votat greşit să spunem, dar a votat.

Cristian Bodea: Nu a votat greşit. S-a interpretat greşit votul. Asta este poziţia PNL-ului. PSD spune că s-a interpretat bine şi că totul a fost ok.

Bogdan Chirieac: Este chestia Parlamentului. Ce treabă are justiţia cu decizia Parlamentului?

Cristian Bodea: Asta este altă poveste deja.

Radu Tudor: Este aceeaşi poveste.

Cristian Bodea: Discutăm despre un pic de presiune şi de ameninţări, cum am văzut azi în cererea aia de informaţii.

Dana Grecu: Deci Parlamentul României recunoaşte că este ameninţat e DNA.

Cristian Bodea: Corect.

Dana Grecu: Corect? Păi şi dumneavoastră nu sunteţi un pic frustrat din cauza asta?

Cristian Bodea: Suntem, dar eu le tot spun şi celor de la PSD. Degeaba ne plângem dacă legile în vigoare, Codul penal făcut de Alina Bica le permite procurorilor să facă atâtea lucruri. Trebuie să modificăm legea, că noi modificăm legile şi să le restrângem din aceste puteri discreţionare, pe care acum văd că vor să şi le extindă şi atunci nu vom mai avea nici excese în arestări, nici excese în adresări şi în acelaşi timp putem să ne scoatem noi această protecţie suplimentară.

Dana Grecu: Dec v-a fost teamă că veţi fi arestaţi?

Cristian Bodea: Nu, eu nu mă tem de asta, că nu au de ce.

Dana Grecu: Păi şi Tăriceanu de ce s-ar teme de aşa ceva?

Cristian Bodea: Nu ştiu de ce se teme. Se teme probabil că dacă el semnează hotărârea, după aceea fiind contestată, nu ştiu ce va face DNA. E suficient să-i facă un dosar pe o încercare de abuz în serviciu. Nu ştiu. Cred că de aceea au cerut înscrisurile.

Bogdan Chirieac: Încercare pe abuz în serviciu, urmare a unui vot exprimat în Parlament?

Cristian Bodea: Pe redactare probabil, pe redactarea hotărârii sau pe supunerea la vot. Pentru că Tăriceanu a supus la vot, aici avem un viciu de procedură. Normal legea spune că trebuie supusă la vot cererea de încuviinţare. Ori Tăriceanu a spus la vot o hotărâre de încuviinţare a cererii, sărind peste procedură şi…

Dana Grecu: Excelenţă. Uitaţi-vă puţin la mine. Vi se pare că sunt proastă, iertaţi-mă?

Cristian Bodea: Nu.

Dana Grecu: E, dacă aşa cum mă vedeţi pe mine ziceţi că nu sunt proastă, gândiţi-vă că sunt sute de mii de oameni care se uită acum la noi care sunt infinit mai deştepţi decât mine. Vorbiţi pentru ei şi explicaţi-le, Dumnezeului o dată care e şmecheria cu acest vot dat astăzi în Senat. Pe scurt, în trei fraze.

Cristian Bodea: Tăriceanu încearcă să acopere, PSD vrea să-l scoată responsabil în cazul unui eşec. Vă explic ce încearcă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *