Skip to content
Politică

Senator PSD îl „amendează” pe Iohannis. Care este momentul în care Ponta ar fi punctat în fața președintelui

Unul dintre liderii Partidului Social Democrat îl „amendează” pe șeful statului Klaus Iohannis, miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate la postul Antena 3.

Este vorba despre senatorul Daniel Savu. Mesajul liderului PSD vine după ce în cadrul emisiunii de la Antena 3 s-a realizat o comparație dintre declarația președintelui și cea a premierului pe marginea scandalului provocat în jurul firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare exploatator al padurilor românești cu profituri de sute de milioane de euro în ultimii ani.

„În această temă extrem de importantă și actuală pentru România constat că domnul Victor Ponta a punctat în fața președintelui. Cu așa ceva nu se glumește. Domnul Iohannis înțeleg că a vrut să facă o glumă, a considerat că nu era momentul să facă declarații pe marginea acestui subiect, însă pus în pandant cu declarația fermă a premierului: „le-am spus celor de la justiție să-și găsească loc de muncă dacă nu vin cu o soluție”, are un impact foarte puternic”, a declarat Daniel Savu la Antena 3.

Mesajul senatorului PSD vine în contextul în care premierul Victor Ponta i-a dat un ultimatum ministrului Justiției și i-a cerut ca până săptămâna viitoare, cel tărziu, să găsească o soluție pentru interzicerea, pe termen limitat, a exporturilor de lemn neprelucrat, sau își poate căuta de lucru.

Citește și: Ponta îl amenință cu demiterea pe un important ministru. Lovitură grea din partea Guvernului pentru Schweighofer

”Veniți cu o soluție până săptămâna viitoare sau vă găsiți de muncă. Să veniți cu soluția legislativă temporară până avem o soluție pe termen lung. Dacă vă puneți mintea la contribuție treceți peste tradiționalul <<nu>> și găsiți o soluție”, a transmis Victor Ponta, cu referire la adresa lui Robert Cazanciuc și a echipei acestuia de la ministerul Justiției.

Citește și: Iohannis evită cu grație subiectul noului Cod Silvic

Pe de altă parte, președintele Iohannis, întrebat cum vede faptul că solicitarea de reexaminare a Codului Silvic a fost respinsă de senatori, a precizat că deși ”sunt ceva copaci” în curtea institutului Cantacuzino.

”Sunt ceva copaci, dar nu cred ca este situatia sa vorbim de acest subiect (n.r.: referindu-se la noul Codul Silvic)”, a precizat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *