Skip to content
Puterea Știrilor Video

Senator PSD, victimă a protestului AUR de la Parlament: „A fost neșansa lui!”

Inquam Photo/Octav Ganea

Invitat la Puterea Știrilor, senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a susținut că a trecut marți chiar prin mulțimea care protesta în fața Palatului Parlamentului, fără să fie huiduit, bruscat „sau înghesuit cumva”. „Nu vă pot spune câți oameni erau acolo. N-am numărat și nici nu am stat să mă gândesc câți au fost. Toate intrările în Parlamentul României au fost blocate și cred că la fiecare intrare au fost cel puțin 200 de oameni”, a precizat acesta.

Social-democratul a susținut și că mașina colegului său, senatorul PSD de Ilfov, Alfred Laurențiu Mihai, a fost vandalizată de către cei care protestau. A fost neșansa lui că a lăsat mașina acolo, spune Călin Matieș.

„Am trecut fără să fiu huiduit, fără să fiu bruscat sau înghesuit cumva, prin mulțimea care protesta la Palatul Parlamentului. Așa cum vedeți, eu vin la Parlament îmbrăcat în straie populare, fiind și președintele Federației Producătorilor de Produse Tradiționale din România de 10 ani, tot timpul am venit îmbrăcat în straie populare românești de la noi din județul Alba. Eu am ajuns la Parlament cu mașina exact în momentul în care au dat  năvală în curtea Senatului, dar am trecut fără să fiu huiduit, ei fugeau către Camera Deputaților, eu mergeam în sens invers. Am trecut pe lângă ei și nu am avut nicio problemă.

Erau adunați și în fața Senatului și i-am rugat să se dea la o parte, chiar am trecut prin mijlocul lor și s-au dat la o parte, n-am avut nicio problemă cu dânșii. Cu siguranță, în toată agitația aceasta au fost și instigatori. Nu pot să spun că mi-a fost teamă să trec printre cei care protestau(…). Nu vă pot spune câți oameni erau acolo. N-am numărat și nici nu am stat să mă gândesc câți au fost. Toate intrările în Parlamentul României au fost blocate și cred că la fiecare intrare au fost cel puțin 200 de oameni”, a declarat senatorul PSD de Alba, Călin Matieș.

„Mașina unui coleg senator de-ai mei, Laurențiu (n.r – Alfred Laurențiu Mihai, senator PSD  de Ilfov), a fost vandalizată, murdărită de vopsea, dată cu spray. Chiar pot să vă spun că acest coleg al meu este un înger, n-a deranjat și nu jignește pe nimeni. A fost neșansa lui că a lăsat mașina acolo. Colegul meu chiar avea o problemă și a fost foarte supărat că i s-a întâmplat fără ca el să aibă vreo vină”, a conchis acesta.

Amintim că peste 2.000 de oameni au protestat marți, timp de câteva ore, în fața Parlamentului, atât la Camera Deputaților, cât și la Senat, față de introducerea certificatului COVID, manifestația fiind organizată de AUR. Manifestanții s-au împărțit în grupuri și au înconjurat clădirea Palatului Parlamentului, s-au urcat pe garduri, iar câteva sute au reușit să intre în curtea Senatului, unde accesul publicului nu este permis. SPP a blocat toate ușile, pentru a împiedica accesul protestatarilor. Mai multe mașini parcate în curtea Senatului au fost vandalizate în timpul protestului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *