Senator SUA: Guvernele spionează utilizatorii Apple şi ai Google prin intermediul notificărilor push

Aplicatii
Sursa foto: unsplash - James Yarema

Guverne neidentificate supraveghează utilizatorii de smartphone-uri prin intermediul notificărilor push ale aplicaţiilor lor, a avertizat miercuri un senator american, citat de Reuters.

Într-o scrisoare adresată Departamentului de Justiţie, senatorul Ron Wyden a spus că oficialii străini cer datele de la Google, parte a grupului Alphabet, Google şi Apple. Deşi detaliile sunt puţine, scrisoarea prezintă încă o cale prin care guvernele pot urmări smartphone-urile. Aplicaţiile de toate tipurile se bazează pe notificări push pentru a alerta utilizatorii de smartphone-uri cu privire la mesajele primite, ştirile de ultimă oră şi alte actualizări. Acestea sunt sunetele sau indicatorii vizuali pe care utilizatorii le primesc atunci când primesc un e-mail sau echipa lor sportivă câştigă un joc.

Ceea ce utilizatorii nu realizează adesea este că aproape toate astfel de notificări călătoresc pe serverele Google şi Apple. Acest lucru le oferă celor două companii o perspectivă unică asupra traficului care circulă de la acele aplicaţii către utilizatorii lor şi, la rândul lor, le pune ”într-o poziţie unică pentru a facilita supravegherea guvernamentală a modului în care utilizatorii folosesc anumite aplicaţii”, a spus Wyden. El a cerut Departamentului de Justiţie ”să abroge sau să modifice orice politică” care împiedică discuţiile publice despre spionarea notificărilor push.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL