Skip to content
Sport

Senatorii cer sancțiuni grave pentru Cătălin Măruță și Pro TV

Scandalul privind imaginile cu eleva de 18 ani din Vaslui care a fost violată de șapte tineri în luna noiembrie a anului trecut, transmise de PRO TV în timpul emisiunii La Măruță, moderate de Cătălin Măruță, a ajuns în senat.

Membrii Comisiei de Cultură a Senatului au cerut Consiliului Național al Audiovizulului să pedepsească grav postul de tv pentru că a încălcat solicitarea familiei victimei și a transmis imagini cu aceasta.

„Acest caz, care a revoltat opinia publică la nivel naţional, atât prin gravitatea infracţiunii comise, cât şi prin atitudinea sfidătoare a acuzaţilor, la care s-a adăugat şi impresia de clemenţă nejustificată a justiţiei, a avut drept consecinţă, pe lângă traumele fizice şi psihice inerente, expunerea victimei unui nemeritat oprobriu al comunităţii locale„, se arată într-un comunicat al Comisiei de cultură din Senat.

Nemulțumirea senatorilor este că într-o încercare disperată de raiting, postul tv a dezvăluit identitatea victimei unui viol. „Goana după senzaţional şi audienţă a realizatorului de emisiuni tv Cătălin Măruţă, precum şi a postului care a găzduit emisiunea a făcut ca expunerea victimei să se extindă la nivel naţional prin dezvăluirea identităţii ei„, se susţine în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *