Skip to content
Politică

Senatorii îl iau la întrebări pe Isărescu. Daniel Zamfir cere explicații clare

facebook.com Daniel Zamfir

BNR a intervenit pentru a stopa practicile abuzive ale instituțiilor financiare nebancare asupra clienților, dar acest lucru nu îi satisface pe membrii comisiei economice din Senat, care vor acum sa afle de ce banca centrală a intervenit atât de târziu.

Guvernatorul BNR, Mugur isărescu, a fost chemat în fața comisiei din Senat pentru a da explicații clare cu dezinteresul instituției de a verifica ce se întâmplă pe piața creditelor nebancare, iar președintele comisiei, liberalul Daniel Zamfir vrea răspunsuri cât mai clare.

„Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni am constatat că Banca Naţională a putut să intervină, a stopat aceste practici incorecte ale instituţiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care i-aşi pune-o domnului Isărescu şi i-o voi pune în mod categoric este aceea de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice nişte dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000 % şi a intervenit acum”, a explicat Zamfir în fața colegilor din camera superioară a Parlamentului.

Senatorul liberal a explicat că cererea sa i se pare de bun simț și așteaptă ca guvernatorul BNR să aibă o justificare clară asupra neintervenției instituției până acum asupra dobânzilor exagerat de mari practicate în tot acest timp de IFN-urile prezente pe piața din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *