Skip to content
Societate

UPDATE Comisia Juridică din Senat amână o decizie privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog, cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Inquam Photos / George Călin

Update 11.46

Comisia juridică din Senat a amânat, luni, încheierea unui raport intermediar privind avizarea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog şi solicită audierea acestuia, după ce Parchetul General a transmis o cerere privind obţinerea a avizului de urmărire penală pentru infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, potrivit News.ro.

Membrii Comisiei Juridice din cadrul Senatului, reuniţi luni, nu au luat o decizie privind încheierea unui raport intermediar în legătură cu solicitarea Parchetului privind urmărirea penală a senatorului Florian Bodog, a declarat şeful Comisiei Juridice, Robert Cazanciuc.

Astăzi am avut şedinţa Comisiei Juridice pentru a transmite Biroului Permanent un raport intermediar în care să solicităm un termen pentru audierea domnului senator şi pentru studierea dosarului de către membrii comisiei, de către apărătorul domnului Bodog în prinicpiu. Am solicitat un termen de 14 zile Biroului Permanent, în care să facem toată această procedură internă pentru a depune ulterior raportul final. Acest termen va curge de la momentul la care Biroul Permanent se va întruni, practic de la reluarea activităţii Biroului permanent vom avea 14 zile şi am stabilit de asemenea că în prima şedinţă de după Biroul Permanent a Comisiei Juridice să fie invitat domnul Bodog pentru a-şi prezenta apărările” a afirmat luni preşedintele Comisiei Juridice, Robert Caanciuc.

Acesta a precizat că fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, se poate prezenta „oricând” pentru a studia dosarul trimis de procurori către Senat şi că şi alţi senatori pot studia acest dosar, procedura de studiere urmând a avea loc doar în sala Comisiei Juridice.

Săptămâna trecută, Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei Juridice un raport intermediar privind solicitarea de urmărire penală a lui Florian Bodog.

Acesta este acuzat de infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că ar fi făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezent la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului.

Fostul ministru al Sănătăţii susţine însă că niciunul dintre consilierii săi nu a luat bani fără să muncească.

——————————————————————————————————————–

Senatorii, chemaţi la muncă din vacanţă pentru cererea DNA. Senatorii jurişti vor discuta astăzi pe cererea de urmărire pe numele lui Florian Bodog, transmite România TV.

Fostul ministru al Sănătăţii îşi poate vedea dosarul, însă votul decisiv se va da în toamnă, în următoarea sesiune parlamentară.

DNA a transmis, joi, un comunicat de presă în care arată că procurorii DNA „desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte asimilate infracţiunilor de corupţie privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului„.

 Procurorul general interimar Bogdan Licu a transmis Senatului cererea DNA de ridicare a imunităţii fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual, într-un dosar legat de modul în care acesta a angajat o consilieră în perioada mandatului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *