Skip to content
Politică

Senatorii PSD îl prind la înghesuială pe Cioloș: „O țară întreagă ne urmărește!”

Şeful Executivului a vorbit, joi, în plenul Senatului, despre situaţia dificilă cu care se confruntă Antena 3 şi celelalte patru televiziuni.

Citește și: Evacuarea trustului Intact. Ce a cerut Cioloş noii conduceri a ANAF: Nu există termene diferite…

În acest context, Mihai Fifor, liderul grupului PSD din Senat, a criticat din nou atitudinea ANAF, lansând o serie de întrebări cheie.

„Inainte de toate, as dori sa arat satisfactia Partidului Social Democrat pentru faptul ca domnul prim-ministru a raspuns cu promptitudine solicitarii noastre. E o intalnire pe care am solicitat-o ieri, cand o institutie a statului s-a dus mai mult pe ideea de abuz si mai putin pe cea de functionare normala. Am subliniat derapajul de la ideea de democratie. Se poate discuta foarte mult pe acest subiect, se poate analiza tehnic modul in care Antena3 si trustul Intact au corespondat cu institutiile statului. As vrea sa ramanem pe cateva intrebari in urma actiunii ANAF de ieri si a modului in care o institutie intelege sa isi faca datoria – ce se poate intampla pe viitor de fiecare data cand o institutie face o demonstratie de forta si solicita intr-un termen aberant de 5 zile ca o televiziune sa isi schimbe sediul? Ce ar urma? Ne dorim din toata inima ca la aceste intrebari sa existe raspunsuri”, a declarat Mihai Fifor.

În același timp, Mihai Fifor i-a cerut premierului Dacian Cioloș în numele social-democraților, să dea explicații privind tragedia bebelușilor infectați cu bacteria misterioasă.

„As vrea sa abordez si o tema care tine de o situatie dramatica – situatia copiilor din judetul Arges care de 2 saptamani se afla intre viata si moarte. Vreau sa va spun ca din afara se vede doar o bajbaiala nedemna pentru un Guvern care a venit pentru a aseza institutilile statului in limitele normale. Si cu toate acestea avem deja 3 bebelusi morti si nimeni nu poate da un raspuns. Foarte tarziu s-a cerut ajutorul Uniunii Europene. In aceste cateva zile alte cazuri pot sa apara si alti copii pot sa moara. Haosul din sistemul sanitar nu poate sa continue in acest fel. De aceea va solicitam domnule prim-ministru sa ne acordati raspunsul si pe aceasta tema, o tara intreaga ne urmareste si trebuie sa aflam acest raspuns!”, a solicitat Mihai Fifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *