Skip to content
Politică

Senatorii USR s-au pus de-a curmezișul Autostrăzii Iași – Târgu Mureș. Decizia, criticată chiar din interiorul partidului: O poziționare nefericită

Inquam Photos / Octav Ganea

Senatorii USR s-au abținut marți la votul privind Ordonanței care completează legea Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, cu un amendament ce stabileşte termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, transmite PulsulIeșean.ro.

Motivul abținerii de la vot a fost un pod construit peste Prut într-o arie protejată, deși legislația europeană permite acest tip de construcție, cu respectarea unor condiții de protejare a mediului.

Senatorii au adăugat ordonanţei şi un amendament care spune că „termenul/termenele pentru finalizarea efectivă a construcţiei, recepţionarea, deschiderea circulaţiei pe cele două tronsoane de autostradă sunt 31 decembrie 2024 pentru tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, respectiv 31 decembrie 2026 pentru tronsonul Târgu Mureş – Târgu Neamţ”, potrivit Agerpres.

Deputatul USR, Cătălin Drulă, a criticat votul colegilor senatori, pe care l-a calificat drept ”o poziționare nefericită a câtorva colegi”, și a declarat pentru G4Media.ro că ”pentru USR proiectul A8 este și rămâne fundamental și prioritar. La Camera Deputaților, for decizional, USR va vota pentru adoptarea acestei OUG”.

”În total, am aproape 8 de ani de când, personal, militez pentru acest proiect. Între timp el a devenit și unul dintre obiectivele cele mai importante ale USR în zona de infrastructură. M-am luptat pentru A8 încă de când reprezentam Asociația Pro Infrastructura în anii 2014-2015 când proiectul nu era pe radarul guvernării sub vreo formă. Am continuat concret lupta în anii de parlamentarism cu nenumărate luări de poziții, interpelări, dar și cu amendamente la Legea A8”, a mai spus Drulă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *