Skip to content
Politică

Senatorul Călin Mătieş către preşedintele Ungariei, la Alba Iulia: Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească

news.ro

Senatorul PSD Călin Mătieş a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la ceremonia organizată cu prilejul dezvelirii statuii principelui Gabriel Bethlen, manifestări la care a luat parte şi preşedintele Ungariei, Katalin Novak. Mătieş a oferit preşedintelui un buchet de flori şi i-a transmis că ”Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească”.

Potrivit www.ziarulunirea.ro, senatorul PSD de Alba Călin Mătieş s-a aflat, sâmbătă, la Alba Iulia, de Ziua Unităţii Reformate Maghiare, unde s-a întâlnit pentru câteva secunde cu preşedintele Ungariei, Katalin Novák, la momentul dezvelirii statuii principelui transilvănean Gábor Bethlen.

După ce i-a dăruit preşedintelui un buchet de flori cu tricolor, Mătieş i-a transmis că ”Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească”.

Am dat flori doamnei preşedinte şi i-am urat bun venit. Aş vrea să pun pe Avram Iancu că sunt 150 de ani şi Cetatea avea nevoie de Avram Iancu”, a declarat Călin Mătieş, afişând un portret al lui Avram Iancu, pe care l-a aşezat lângă statuia dezvelită.

Mătieş a fost îmbrăcat în costum popular românesc, notează news.ro.

9 comentarii la “Senatorul Călin Mătieş către preşedintele Ungariei, la Alba Iulia: Transilvania a fost, este şi va fi mereu românească

  1. @ Probabil că Emil Boc e de altă părere, nu îi mai convine cu „metro-ou” doar la București și vrea „metro-ou” și la Cluj, că ăla de la București e realizat și în cea mai mare parte de comuniști și încă nu a fost privatizat, ?

  2. & Și rușii au demolat blocurile estice ale ucrainienilor, comuniste, pentru ca ucrainienii să poată merge către Uniunea Europeană și capitalismul occidental, ?

  3. @ Bă, un sistem politic se menține pe ceea ce investește și construiește, ? Când schimbați sistemul după criteriile altor state preluați și regulile, funcționarea, chiar și organizarea teritorială oferită de „investitori” ;i decidenții lor politici, ?

  4. @ Dacă în reperele unora dintre liderii occidentali nu Bucureștiul decide în Transilvania, ci occidentul decide pentru București, investițiile fiind acelea care decid politica din Transilvania, așa cum și rușii își demolează blocurile estice și fabrici din Ucraina pentru că ucrainienii au cerut să meargă către Uniunea Europeană, ?

  5. & Deci, după de se investește în Transilvația, după Ungaria și Marea Britanie pe cine mai avantajează ca pentru Transilvania să nu decidă politicieni de la București ,când la București deciziile sunt la valahi și moldoveni, ?

  6. Deci, care sunt țările avantajate când transilvănenii nu sunt conduși de valahi și moldoveni. ci din capitalele occidentale, ? Probabil că s-ar putea observa care dintre țările occidentale au fost mai avantajete în mandatele liderilor de dreapta deci, ale lui Traian Băsescu , mai puțin, și Iohannis, probabil ceva mai mult, și interesate să investească mai mult în Transilvania, ?

  7. & Probabil că ar putea fi o constatare ce ar pune în evidență și influențe ale negocierilor de după primul și al doilea război mondial,despre Transilvania, ?

  8. & Deci, este evident și că de mai multă vreme liderii monarhiilor arabe poftesc la căsuța de turtă dulce, cu dolari și lire a Camilei, după ce s-au cam lăsat de vânătoare, oferind „oil”, ?

  9. & Este evident și că, modernizarea producției de apărare cu tehnologii care se văd prin filme ar scădea producția de „oil” ,contribuind temporar la creșterea șomajului , mulți dintre liderii militarilor ar deveni inutili la apărare restrângându-se funcțiile la activitățile de apărare preluate de tehnologii, stagnarea pe motive de „oil” și funcții fiind însă o chestiune contrară activităților de protejare și regenerare a mediului, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *