Skip to content
Politică

Senatorul Cristian Bodea și-a găsit partid nou

După ce a fost exclus din Partidul Național Liberal pentru că a adus critici conducerii, senatorul Cristian Bodea s-a înscris joi în Partidul Ecologist Român şi a primit funcţia de vicepreşedinte.

De ce am ales PER? Răspunsul e simplu. Pentru că, în primul rând, nu mă interesează să fiu pe o listă, cum foştii colegi din PNL m-au acuzat. Nu am criticat conducerea PNL şi obedienţa faţă de Iohannis pentru că aş fi vrut o altă listă, ci pentru că purtam grija PNL în care am evoluat 16 ani şi pentru că mi-a păsat văzând că acel partid se prăbuşeşte din cauza deciziilor greşite luate de conducerea partidului. (…) Dacă voiam pe listă mergeam la un partid mare sau puteam merge direct la PSD. Am ales un partid în care pot să fiu eu însumi, în care pot să fiu sincer, să spun ce gândesc şi să nu mi se spună ce să fac şi ce să spun. Să nu fiu o marionetă„, a spus Bodea, într-o conferinţă de presă la sediul PER, potrivit antena3.ro.

El a explicat că a ales PER pentru că ecologiştii reprezintă un curent vechi, dar, din păcate, în România, ecologia e confundată „doar cu pădurile şi cu Roşia Montană”.

Din păcate, în România, se consideră că într-adevăr e o problemă că se vând pădurile, că sunt inundaţii din cauza defrişării, că e o problemă că agricultura e moartă, dar ecologiştii nu ar face mare lucru pentru ţară, pentru că românii par mai mult preocupaţi de pensie sau de taxe, dar dacă vine dealul peste ei, dacă oraşele sunt inundate, dacă deşertificăm şi dacă mâncăm roşii din Turcia şi banane din Ungaria nu vom trăi mai bine cu pensia. Eu cred că ecologismul poate fi vândut mai bine românilor, făcut şi comunicat pe înţelesul cetăţeanului, pentru că el nu înseamnă doar pădure, este un mod de viaţă şi o filosofie. Cred că PER poate să ofere românilor mai mult decât ‘salvaţi pădurile’, poate veni cu o filosofie inteligentă pentru sistemul de pensii care este învechit şi va cădea, poate să ofere o altă abordare asupra administraţiei oraşelor„, a menţionat Bodea.

Senatorul Cristian Bodea a fost exclus, pe 15 iunie, din PNL, după ce a criticat conducerea partidului, rezultatele de la alegerile locale şi pe preşedintele Klaus Iohannis, pe care l-a denumit „marele ayatollah al României”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *