Skip to content
Puterea Știrilor Video

Senatorul Daniel Fenechiu a dezvăluit planurile PNL post-moțiune: cum ar arăta Guvernul și cum va fi restructurat sistemul administrativ

Avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior), invitat în studioul Puterea Știrilor, a vorbit despre planurile post-moțiune ale PNL.

„Ne dorim un Guvern suplu de 15 ministere”

Potrivit lui Fenechiu, liberalii sunt pregătiți să preia guvernarea și își doresc un Guvern suplu de 15 ministere, cu câte 2 secretari de stat, maxim 3, o debirocratizare a aparatului guvernamental și desființarea unor serii de agenții.

„Principala noastră opțiune ar fi alegerile anticipate. Căderea a două Guverne ar fi, din perspectiva a ce a promis PNL ca fiind țintă principală a demiterii Guvernului, organizarea de alegeri anticipate. Asta ar fi cea mai corectă soluție pentru români. În momentul în care este o situație de acest gen, aduci puterea înapoi în mâna românilor și românii se duc la vot și votează.

Dacă soluția alegerilor anticipate nu va fi îmbrățișată, PNL nu are, din păcate, altă soluție decât să își asume guvernarea (…) PNL este pregătit din 2016 să preia guvernarea. Avem o garnitură foarte bună de specialiști, o serie de proiecte pentru România și este pregătit în orice clipă să preia guvernarea. Noi ne dorim un Guvern suplu de 15 ministere, cu câte 2 secretari de stat, maxim 3, ne dorim o debirocratizare a aparatului guvernamental, desființarea unor serii de agenții”, a declarat Daniel Fenechiu la Puterea Știrilor.

Moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost citită joi, în plenul reunit al Parlamentului, de la ora 10.00. Opoziţia a reuşit, miercuri, să învingă, la vot, PSD-ul şi să schimbe votul pe moţiune de sâmbătă, pentru joia viitoare.

Moţiunea de cenzură are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, UDMR, PRO România, ALDE, doi deputaţi ai minorităţilor naţionale, patru parlamentari PSD şi un deputat independent. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, este nevoie de 233 de voturi favorabile.

3 comentarii la “Senatorul Daniel Fenechiu a dezvăluit planurile PNL post-moțiune: cum ar arăta Guvernul și cum va fi restructurat sistemul administrativ

  1. STAU SI MA INTREB DACA SUNT SASE PRTIDULETE CARE FORMEAZA UN GUVERN FIECARE AR VREA CATE MATRU PORTOFOLI DE UNDE LE DATI DACA FACETI NUMA 15 MINISTERE O SA INCEAPA SCANDAL TARICEANU VREA UN POST CA LUMEA VICTOR PONTA VREA PRIM MINISTRU SI DAN BARNA CE MAI VREA NUSTIU SI TOT ASA CUM II MULTUMITI PE TOTI EU SUNT ANALFABET ASA MI SA SPUS DIN DIAL MAI BINE LASATIO ASA CA NU MAI AVETI OASE DE ROS. PICA GUVERNUL AM INTELES DACA IOHANIS NU CASTIGA ALEGERILE CINE VA CASTIGA ISI FORMEAZA GUVERNUL LUI VOI TRECETI IAR IN BANCILE VOASTRA DE GALAGIOSI NU MAI MERGETI PE PRINCIPI MARI CA NIMENI NU STIE SI NOSTRADAMUS NEA PACALIT CA SE VA SFRSI LUMEA SI NUL VEDEAM PE IOHANIS PRESEDINTE DAR LUMEA DE ATUNCI SA MAI DESTEPTAT.

  2. Dupa 30 de ani romanii si-au dat seama de minciuna beizadelelor comuniste care au mintit si iau inselat pe romani.Beizadelele au furat banii de la investitii iar la romani le-a impartit resturile.PENSIONARII AU FOST CEI MA DEFAVORIZATI ,LOR LI SA IMPARTIT SARACIA .Peste 2 milioane de pensionari au pensii de sub 1.000 lei.Beizadelele comuniste si-au acordat pensii si salarii speciale de peste 15.000 lei.Asta este ctica si echitatea sistemului ticalosit de PSD.Hai cu totii sa-i trimitem la cimitirul elefantilor pe acest partid hot si incompetent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *