Skip to content
Puterea Știrilor Video

Senatorul liberal Daniel Fenechiu infirmă zvonurile din spațiul public: Nu e scopul PNL să dea oamenii afară, să taie lefuri și pensii

Inquam Photos / Justinel Stavaru

Avocatul și senatorul PNL Daniel Fenechiu (vicepreședinte al Comisiei juridice din forul legislativ superior), invitat în studioul Puterea Știrilor, a ținut să infirme zvonurile potrivit cărora o guvernare liberală va aduce disponibilizarea unei părți a bugetarilor, tăierea de salarii și pensii.

Fenechiu a mai subliniat și că PNL își asumă guvernarea, are resursa umană și e pregătit să guverneze avându-l ca prim ministru pe Ludovic Orban, președintele partidului.

„Nu e scopul PNL să dea oamenii afară, să taie lefuri, să taie pensii. Președintele Ludovic Orban a declarat cât se poate de clar că vom respecta legislația în vigoare și nu mergem în niciun fel pe ideea să luăm din drepturile pe care le au cetățenii. Relativ, la Guvern sunt mai multe posibilități. Există posibilitatea unui Guvern minoritar PNL. USR a spus că nu vor să vină la guvernare.

PRO România nu știm cu siguranță dacă vrea la guvernare. Știm că a spus că nu vrea să participe la un Guvern condus de Ludovic Orban. Sunt opinii care spun că la un alt Guvern ar veni. ALDE a spus că ar putea să suțină un Guvern, dar nu vor să vină la guvernare. UDMR este un partid care a jucat loial întotdeauna. Că a fost la Putere sau în Opoziție, o înțelegere cu UDMR a funcționat întotdeauna bine. Nu știu exact în momentul acesta dacă UDMR vrea sau nu la guvernare. La fel se pune problema și în materie de PMP. Ceea ce pot să vă spun este că PNL își asumă guvernarea, are resursa umană și e pregătit să guverneze cu prim-ministru Ludovic Orban.

Există și o a doua ipoteză: cea a unui guvern mixt, cu oameni politici și oameni dinafara sferei politicii”, a declarat senatorul Daniel Fenechiu la Puterea Știrilor.

237 de parlamentari au semnat moțiunea de cenzură prin care opoziția vrea să dea jos Guvernul Dăncilă.

Printre ei, și patru actuali sau foști membri PSD: Emanoil Savin, care a devenit independent, Mihăiță Găină, care a demisionat din PSD, Marius Bota și Ioan Talpoș, independent afiliat grupului PSD din Senat.

Proveniența semnăturilor pe moțiunea de cenzură:

PNL – 95 semnături

USR – 40 semnături

UDMR – 30 semnături

Pro România – 28 semnături

ALDE – 20 semnături

PMP – 17 semnături

Minorități – 2 semnături

PSD – 4 semnături

Independenți – 1 semnătură

TOTAL: 237 semnături

Opoziția are nevoie de 233 de voturi

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

1 comentariu la “Senatorul liberal Daniel Fenechiu infirmă zvonurile din spațiul public: Nu e scopul PNL să dea oamenii afară, să taie lefuri și pensii

  1. cum, mă, vrei la guvernare și tot cu 1,2 – 1,3 milioane de bugetari plimbători de hîrtii și pensii nesimțite date fără discernămînt de actuala guvernare antiromânească (sînt pensionar de drept comun și știu exact despre ce vorbesc și pe cine acuz!)?
    ceea ce am citit mai sus îmi arată un PNL-2019 de sorginte USL-2012
    mai bine fără, ca să nu ne mai facem iluzii! 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *