Skip to content
Politică

Senatorul Liviu Pop (PSD) îi urechează pe actori: „De ce nu au ieșit în stradă și împotriva protocoalelor

Senatorul PSD Liviu Pop spune că este „inacceptabil” ca actorii să susțină „protestele ilegale” ale magistraților și îi întreabă „de ce nu au ieșit în stradă să protesteze față de protocoalele cu SRI”. El mai susține, la RFI, că Secția specială de anchetare a magistraților nu este un instrument politic și crede că magistrații care protestează se tem că la un moment dat „vor răspunde pentru abuzurile săvârșite și pentru încălcarea legii„.

Liviu Pop spune că nu se poate discuta despre abrogarea Ordonanței 7, „chiar dacă circulă foarte multe fake-news-uri”.

„Eu nu înțeleg de ce actorii ies să ceară abrogarea unui articol inexistent și de ce n-au ieșit să protesteze față de articolele din protocoalele cu SRI-ul, articole declarate neconstituționale, articole în care se vorbește explicit de subordonarea procurorilor față de ofițerii SRI și de implicarea ofițerilor SRI în instrumentele dosarelor penale. Îi întreb pe actori de ce n-au ieșit atunci în stradă (…) Din punctul meu de vedere, este inacceptabil ca actorii sau oricine altcineva din societate să susțină proteste ilegale ale procurorilor și judecătorilor împotriva OUG 7”, a declarat Liviu Pop, susținând că în OUG 7 nu există nici un articol care să pună justiția în subordinea politicienilor.

Întrebat ce înseamnă protest ilegal, Liviu Pop a răspuns: „Conform legii, știu și procurorii și judecătorii care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să faci protest în România, că e miting, că e pichetare, că este marș, că este orice altă formă de protest. Avem o lege și cred că exemplul acesta de rea practică pe care Iohannis l-a început atunci când a ieșit în stradă la un protest ilegal trebuie să înceteze în România, pentru că suntem un stat de drept, suntem o țară europeană și cred că înainte de toate trebuie să respectăm legea”.

De asemenea, întrebat cum rămâne cu dreptul la liberă exprimare, senatorul PSD a spus că „e absolut normal să ai drept la liberă exprimare, dar fără să încalci legea sau să ataci dreptul altuia de a se exprima„.

Parlamentarul PSD a mai susținut că secția specială nu este un instrument politic și că se poate vorbi de imixtiune a politicului în justiție doar în cazul PNL, care s-a implicat în susținerea Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului european.

„Nu există influență politică, poate la procurorul-șef european, acolo se face consens politic, acolo se discută politic, dacă doamna Kovesi va ajunge sau nu procuror-șef european se va discuta politic, chiar dacă în România PNL-ul are deja bannere afișate cu fostul procuror-șef DNA, om politic pus lângă un partid politic. Asta este imixtiunea politică a PNL-ului. În partea cealaltă, secția specială nu este un instrument politic. Judecătorii și procurorii care protestează se tem că la un moment dat vor răspunde față de abuzurile pe care le-au săvârșit și pentru încălcarea legii. Pentru ei, o infracțiune sau o abatere disciplinară legată de protestele ilegale nu mai contează”, a mai spus Liviu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *