Skip to content
Politică

Senatorul PNL Daniel Fenechiu critică amendamentele introduse de PSD la legea carantinei

psnews.ro

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a declarat, joi, că proiectul de lege privind carantina şi izolarea, modificat în Comisia juridică, nu este perfect, menţionând că PSD a introdus o serie de originalităţi, care pe viitor vor da „mult de furcă”.

„PNL salută faptul că astăzi, în Comisia juridică, după 6 zile avem un raport. Ştim că nu este o lege perfectă, ştim că această lege ne-a arătat pe parcurs o serie de imperfecţiuni. Am votat legea ştiind că există aceste imperfecţiuni, pentru că PSD a avut grijă să introducă o serie de originalităţi în lege.

Acel termen de 48 de ore, posibilitatea contestării în instanţă a măsurii în primele 48 de ore, eliminarea articolului cu privire la carantinarea bunurilor sunt lucruri care în viitor ne vor da mult de furcă. una peste alta Guvernul va avea un instrument cu care să acţioneze împotriva virusului„, a afirmat senatorul liberal.

Fenechiu a mai spus că speră ca, după alegeri, lucrurile să se rezolve în privinţa acestei legi. „Sper ca după ce vom depăşi această perioadă electorală vom face acele completări, ca această lege să-şi atingă menirea.(…) Legea se referă şi la alţi agenţi patogeni, nu numai la COVID. Din păcate, PSD s-a cantonat într-un limbaj strict COVID, a masacrat această lege şi a lipsit de elemente care o făceau mai viabilă, dar lucrurile se pot rezolva„, a mai spus Fenechiu, potrivit Agerpres.

În primul rând există satisfacţia că reuşim totuşi după o săptămână să ajungem la vot cu un proiect necesar pentru sănătatea publică şi a concetăţenilor noştri. Am găsit foarte multe atacuri care nu aveau ce căuta, care nu e o lege făcută de PNL, ci e o lege pe care Guvernul trebuia să o facă pentru Guvernele următoare, indiferent de culoarea lor politică.
Cred că două au fost motivele care au încurcat mult în dezbaterea şi adoptarea legii. Pe de o parte că nu s-a înţeles bine de la început că nu e o lege anti-COVID, ci că este o lege cadru, pentru orice epidemie, agent patogen care ar putea produce îmbolnăviri în masă. Faptul că acest lucru nu s-a înţeles, a făcut ca parte din măsuri să fie prost reglementate, iar această stare a fost folosită politic şi a fost exacerbată. Procesul de elaborare a funcţionat greu.
Al doilea motiv e că ne aflăm într-un an electoral şi ascuţirea săbiilor pentru competiţie din 27 septembrie şi pentru parlamentare joacă un rol determinat pentru tot ceea ce discutăm în Parlament. Soluţiile oferite de ministrul Justiţiei, prezenţa ministrului Sănătăţii a reuşit să genereze armonie, la fel şi prezenţa în toate şedinţele a lui Raed Arafat. Precum şi venirea domnului Orban în Parlament. Nu e o lege foarte bună. E o lege perfectibilă, care are o serie de originalităţi, dar autorităţile medicale aveau nevoie de această lege. E motivul pentru care PNL va vota această lege, iar sarcina perfecţionării legii va fi a partidelor care gândesc la viitor şi nu în cheia unei conotaţii politice„, a ai spus liberalul.

Senatul a început joi dezbaterea asupra proiectului, după ce Comisia juridică a dat un raport favorabil cu modificări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *