Skip to content
Politică

Senatorul PSD Şerban Nicolae vrea să dea guvernelor interimare posibilitatea de a emite ordonanţe de urgenţă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Senatorul PSD Şerban Nicolae a depus în Parlament un proiect de lege care ar putea da guvernelor interimare posibilitatea de a emite ordonanţe de urgenţă, în anumite situaţii.

Iniţiatorul proiectului susține că această măsură este necesară, deoarece nu se poate estima perioada în care un Guvern poate fi interimar. „Trebuie observat, cu caracter general, faptul că durata unei asemenea perioade în care un Guvern al cărui mandat îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice nu poate fi anticipată cu exactitate, fiind supusă unui eveniment incert, depunerea jurământului de către noul Guvern”, a precizat Şerban Nicolae, în expunerea de motive a proiectului.

" "
" "

Proiectul modifică OUG privind Codul administrativ şi prevede eliminarea prevederii potrivit căreia Guvernul nu poate să emită ordonanţe de urgenţă şi nu poate iniţia proiecte de lege în cazul încetării mandatului sau până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, informează hotnews.ro.

În cazul încetării mandatului sau, în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Guvernul emite numai acte cu caracter normativ sau administrativ necesare pentru administrarea treburilor publice şi a politicii bugetare pentru îndeplinirea programului de guvernare aprobat de Parlament”, prevede proiectul, modificând textul art.37 alin. 3 al OUG menționate. Senatorul PSD Liviu Pop este de părere că aceste propuneri ar putea rezolva criza politică actuală.

E un proiect foarte bun. Şerban Nicolae a depus un proiect de lege care poate rezolva această soluţie de criză, pentru că, din păcate, PNL nu se gândeşte decât la crearea crizei, nu la rezolvare”, a spus Liviu Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *