Skip to content
Politică

Senatul a adoptat proiectul de aprobare a unei OUG prin care vor fi acordate vouchere copiilor sportivi

Inquam Photos / George Calin
" "

Senatul a adoptat miercuri, ca prim for sesizat, proiectul de lege care aprobă Ordonanţa de urgenţa a Guvernului 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă. OUG încurajează sportul de performanţă şi prevede acordarea unor vouchere copiilor între 5 şi 15 ani în vederea cumpărării de echipamente sportive. Valoarea voucherului este de 300 lei.

Se aprobă acordarea unui ajutor financiar, în anul 2020, sub forma de vouchere pe suport hârtie, în vederea achiziționării de echipamente sportive pentru încurajarea și sprijinirea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani în vederea practicării sportului de performanță la un club sportiv/club sportiv școlar”, arată proiectul de lege adoptat de Senat.

" "
" "

Ajutorul financiar este asigurat prin bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, iar voucherele sunt distribuite de către direcţiile judeţene pentru sport şi tineret şi prin Direcpţia pentru Sport şi Tinere a Capitalei prin cluburile sportive şi cluburile sportive şcolare la care sunt legitimate sau se legitimează până pe 30 noiembrie a.c.

Iniţiativa legislativă urmează să primească votul Camerei Deputaţilor, for decizional pe proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *