Skip to content
Politică

Senatul a aprobat schimbarea Regulamentului pentru a putea fi înfiinţată o nouă comisie, cea pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie

Inquam Photos/Octav Ganea

Senatul a aprobat, în plenul de marţi, suplimentarea ordinii de zi şi schimbarea Regulamentului forului legislativ pentru a putea fi înfiinţată o nouă comisie permanentă parlamentară pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie. De asemenea, a fost scos cuvântul „ştiinţă” din denumirea comisiei pentru învăţământ pentru nu fi confundate cele două comisii.

„Solicităm introducerea pe ordinea de zi a plenului Senatului modificarea regulamentului Senatului pentru a putea permite înfiinţarea unei noi comisii”, a afirmat în plen liderul senatorilor USR-PLUS Radu Mihail.

Preşedintele Senatului Anca Dragu a supus votului cererea şi cu majoritatea, două voturi „împotrivă” şi două abţineri a fost aprobată suplimentarea ordinii de zi a şedinţei forului legislativ.

Ulterior, Radu Mihail a anunţat în plen că propunerea este „de modificare este înfiinţarea unei noi comisii permanente pentru ştiinţă, inovaţie şi tehnologie şi modificara Comisie de învăţământ prin eliminarea cuvântului ştiinţă pentru a nu exista confuzii între cele două comisii”.

Proiectul de hotărâre privind completarea Regulamentului Senatului a fost aprobat.

Senatul votează şi aprobă marţi componenţa comisiilor permanente ale Senatului şi componenţa nominală a birourilor de conducere a comisiilor permanente.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *