Senatul a respins definitiv proiectele UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Senatul-Romaniei
INQUAM PHOTOS / GEORGE CALIN

Plenul Senatului, reunit în regim de urgenţă, după votul de joi din Camera Deputaţilor, a respins definitiv cele trei proiecte de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari din grupul UDMR. Şedinţa a avut loc în sistem hibrid. După votul din Senat, proiectele merg la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Propunerea legislativă privind statutul de autonomie a ţinutului secuiesc a fost respinsă cu 104 voturi pentru şi opt voturi împotrivă, iar proiectul de act normativ privind statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România, cu 101 voturi pentru şi opt împotrivă.

Legea cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale a fost respinsă cu 102 voturi pentru şi opt contra.

Joi, Plenul Camerei Deputaţilor a respins, într-o şedinţă de plen în regim hibrid, toate cele trei iniţiative legislative ale UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală a comunităţii maghiare din România, depuse de UDMR. Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a cerut în plen, după vot, ca preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, să convoace de urgenţă Senatul şi vineri să respingă definitiv aceste propuneri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL