Senatul a respins, în plenul de luni, mai multe proiecte care aparţineau unor parlamentari PSD care modifică legislaţia din domeniul Justiţiei.
Prima propunere legislativă este iniţiată de Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea şi prevede modificarea şi completarea Legii 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea art.16 alin.(3) şi (4) din Legea nr.8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
Anumite prevederi ale acestui proiect au fost declarate neconstituţionale pe 30 ianuarie 2019. Senatul a respins propunerea de lege în calitate de for decizional.
Conflictul PNL-USRPLUS, faza pe dosare penale: Coaliția de guvernare riscă să explodeze
PNL, USR PLUS şi UDMR au convenit asupra unui act adiţional la Acordul de guvernare/ USR PLUS face miercuri o propunere pentru Ministerul Sănătăţii
DOCUMENT. Ce conţine ACORDUL încheiat de PNL, USR PLUS și UDMR
Comisia de anchetă cerută de PSD cu privire la îmbolnăvirile de COVID-19, la mâna Parlamentului
VIDEO. Cîţu: Coaliţia merge mai departe. Orban: Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii. Barna: Am depăşit o situaţie delicată
Un alt proiect de lege a fost iniţiat în anul 2017 şi respins, în calitate de prim for sesizat de către Senat, în plenul de luni. Propunerea modifică Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.
Propunerea legislativă a avut ca obiect de reglementare, în forma sa iniţială, îmbunătăţirea prevederilor referitoare la dreptul persoanelor private de libertate de a participa la funeraliile unui membru al familiei şi stabilirea unei proceduri pentru exercitarea acestuia. CCR a decis că proiectul este neconstituţional.