Skip to content
Politică

Senatul a votat majorarea salariilor demnitarilor. Boloș: „Un ministru din UE câștigă 15.000 de euro, în România 2.500”

Inquam Photos / George Călin

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat miercuri, despre majorările salariale ale demnitarilor, că de multe ori a fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi nivelurile de salarizare ale miniştrilor omologi depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro.

„Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populaţia României şi problemele cu care ne confruntăm, cred că e o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni”, a mai spus ministrul.

„De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseamnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, faţă de omologii din străinătate. Să nu credeţi că avem niveluri de salarizare care sunt în comparaţie cu ale altor demnitari, sfidătoare. Sunt de bun simţ”, a declarat Marcel Boloş.

Întrebat dacă se impune majorarea salariilor demnitarilor, Marcel Boloş a arătat că este pus ”într-o situaţie foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

„În solidar cu oamenii, Guvernul şi Parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot, la un moment dat, pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii”, a afirmat Boloş.

El a mai menţionat: ”Dacă mă uit la salariilor demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populaţia României şi problemele cu care ne confruntăm, cred că e o perioadă de cumpătare şi deciziile luate de Guvern au fost de solidaritate faţă de oameni”.

Senatul a votat creșterea salariilor demnitarilor

Senatul a adoptat, miercuri, cu 91 de voturi pentru, 22 împotrivă şi 4 abţineri, majorarea indemnizațiilor demnitarilor și creșterea sporurilor cu 25% pentru funcționarii publici implicați în procesul legislativ. Printre indemnizațiile care ar putea fi majorate se numără cele ale parlamentarilor, miniștrilor, primarilor sau președinților de consiliile județene sau locale. În urmă cu câteva ore, Curtea Constituţională a decis că majorările salariilor demnitarilor sunt neconstituționale. Senatul este primă Cameră sesizată, astfel că votul final va fi dat de Camera Deputaţilor.

DETALII AICI: Senatul a votat creșterea salariilor demnitarilor! Cu doar câteva ore înainte, CCR a decis că majorarea lor e neconstituțională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *