Senatul adoptă „Legea 2 mai”. Alina Gorghiu: Asigură că toți traficanții de droguri de mare risc vor sta în închisoare

Gorghiu
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Senatul a adoptat, luni, în calitate de prim for sesizat, „Legea 2 mai” iniţiată de către PNL. Ministra Justiţiei Alina Gorghiu a declarat că este o iniţiativă legislativă care „ne asigură că toţi traficanţii de droguri de mare risc vor sta în închisoare”. „Acolo le este locul”, a completat senatoarea liberală.

Acest proiect elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei sub supraveghere pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc. De asemenea, iniţiativa prevede creşterea de la 2-7 ani la 3-10 ani a pedepselor pentru anumite fapte de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Camera Deputaţilor este for decizional pe proiectul de lege.

„Este un proiect cheie al PNL. Un proitect esenţial pentru societatea românească, pentru siguranţa tinerilor din ziua de astăzi. E o lege care ne asigură că toţi traficanţii de droguri de mare risc vor sta în închisoare. Acolo le este locul. Când vorbim de droguri de droguri de mare risc, ne referi la : Cocaina, heroina, ecstasy, fentanyl, oxicodona. Acele droguri de mare risc care distrug destine. Producţia şi traficul de droguri rămân cea mai mare afacere criminală din UE”, a afirmat Alina Gorghiu, în plenul de luni al Senatuliu.

Ea a mai explicat că această iniţiativă legislative prevede două chestiuni principale.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: