Florin Cîţu a rămas fără imunitate. DNA poate începe urmărirea penală pe numele lui

Sursă foto: Facebook

UPDATE 14:00

Senatul a încuviințat solicitarea DNA de ridicare a imunității lui Florin Cîțu, în dosarul vaccinurilor. Decizia a fost luată cu 90 de voturi „pentru” și două „împotrivă”. Trei senatori nu au votat.

UPDATE 11:12

Comisia juridică a Senatului a dat, miercuri, un vot în unanimitate pentru ridicarea imunităţii senatorului Florin Cîţu, în dosarul achiziţiei vaccinurilor în pandemie. Votul în plenul Senatului urmează să aibă loc începând cu ora 12.00. Guvernul pe care l-am condus a luat toate deciziile, în conformitate cu legislaţia, a spus Florin Cîţşu, după ce a ieşit din şedinţa comisiei.

Senatorul Florin Cîţu a venit la comisia juridică înainte de votul senatorilor pentru raport. Acesta a afirmat, la final, că nu vrea să se pronunţe pe dosar.

„Am spus de fiecare dată că mi-am îndeplinit mandatul de premier respectând legislaţia în vigoare. Guvernul de atunci a respectat legislaţia în vigoare. Rezultatele arată acest lucru. (…) Astăzi, când vorbim, avem un deficit de 4,4%. (…) Avem o situaţie nemaivăzută de 30 de ani când premierul dă 80 de hotărâri să scoată bani din Fondul de rezervă. Vorbim de 25 de miliarde de lei la discreţia premierului daţi din Fondul de rezervă. Dacă vom compara, Guvernul pe care l-am condus a avut o performanţă mult mai bună decât astăzi. (…) Nu mă voi opune anchetei, bineînţeles. Este o anchetă, despre dosar nu pot să discut”, a spus Cîţu, după audierea sa în Comisia juridică.

Întrebat despre achiziţia primei doze de vaccinuri anti-COVID în timpul mandatului de premier al lui Ludovic Orban pentru care nu există niciun dosar, Cîţu a răspuns:

„Am semne de întrebare, dar timpul va da tuturor răspunsuri. România a fost în stare de alertă până în 2022, Guvernul pe care l-am condus a luat toate deciziile în conformitate cu legislaţia în vigoare. (…) Eram în stare de pandemie. Nicio cerere a Ministerului Sănătăţii nu a fost refuzată, (…) pentru că vorbeam de sănătatea românilor. (…) Logistica era la Ministerul Apărării Naţionale”.

–––––––––––-

 

Plenul Senatului va dezbate și va vota dacă dau curs solicitării DNA privind începerea urmăririi penale și ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul achizițiilor de vaccinuril anti-COVID.

Biroul permanent a Senatului a decis luni ca plenul să voteze miercuri solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul fostului prim-ministru Florin Cîțu. Comisia juridică a avut termen tot până miercuri să formuleze un punct de vedere care va fi transmis plenului, prin care să aprobe sau să respingă solicitarea, scrie adevarul.ro.

Fostul premier a transmis că le va cere colegilor liberali să voteze pentru ridicarea imunității sale partlamentare. „Foarte bine, este normal, trebuie să dăm voie anchetei să meargă mai departe și să vedem adevărul. Eu voi cere colegilor să voteze pentru ridicarea imunității”, a transmis liberalul.

În privința demisionării din partid, Cîțu a spus că nu va recurge la așa ceva. „Am avut o discuție, nu a fost vorba despre așa ceva, am spus că dacă aș fi avut funcții în PNL, bineînțeles că aș fi renunțat, dar nu am nicio funcție în PNL. Sunt senator PNL”, a declarat Cîțu.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis săptămâna trecută Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o sesizare adresată președintelui României și Senatului, referitoare la efectuarea unei urmăriri penale față de fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Aceștia sunt acuzați cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu în legătură cu achiziția de vaccin anti-COVID.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: