Skip to content
Politică

Senatul dezbate solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog

PS News

Senatul dezbate şi votează, miercuri, în plenul care va începe la 9:30, cererea DNA privind avizarea urmăririi penale în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

Votul va fi secret, cu bile, conform site-ului Senatului.

Luni, Comisia Juridică din Senat a respins solicitarea DNA de începerea urmăririi penale a fostului ministru Florian Bodog

Amintim că, luni, senatorii din Comisia Juridică au respins solicitarea DNA de încuviințare a începerii urmăririi penale a fostului ministru al Sănătății Florian Bodog, vu 6 voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” și 1 abținere.

Nu s-a întrunit numărul de voturi pentru un raport favorabil sau nefavorabil pentru începerea urmării penale împotriva senatorului Bodog. Solicitarea procurorilor se va rediscuta în plen și aceasta va fi suspusă votului senatorilor„, a explicat Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice din Senat, citată de b1.ro.

Anterior votului din Comisia Juridică, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că senatorii social-democrați vor vota ”în conformitate cu raportul Comisiei juridice”.

Vom vota în confrmitate cu raportul Comisiei juridice. Nu este corect pentru mine să mă antepronunţ când nu ştiu care va fi raportul acestei comisii. Decizia noastră este fermă de  a vota în conformitate cu acest raport”, a decalarat Radu Oprea înainte de verdictul Comisiei Juridice.

Laura-Iuliana Scântei, despre cazul Florian Bodog: Senatorii PNL din Comisia juridică au votat în favoarea ridicării imunității parlamentare

La finalul votului, Laura Iuliana-Scântei, președinta comisiei parlamentare, a declarat că „menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției”, context în care liberala și-a exprimat speranța pentru un vot majoritar favorabil în plen.

Toți cei patru reprezentanți #PNL în Comisia Juridică a Senatului au votat astăzi în favoarea ridicării imunității parlamentare a lui Florian Bodog, fost ministru PSD al sănătății. Alături de senatorii liberali Claudia Mihaela Banu, Daniel Fenechiu, Vasilică Potecă, am considerat că procurorii trebuie să înceapă urmărirea penală a fostului ministru și că menirea Parlamentului nu este obstrucționarea Justiției. Ca senator PNL și președintă a Comisiei juridice a Senatului regret că dintre cele 13 voturi exprimate, doar 6 voturi au fost pentru ridicarea imunității lui Florian Bodog. Votul a fost secret, iar alți șase senatori s-au abținut, în vreme ce un vot a fost împotriva ridicării imunității”, a scris Laura-Iuliana Scântei, luni, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *