Skip to content
Politică

Senatul își asigură securitatea antitero prin firma unui urmărit penal

rfi.ro

Senatul României a decis să-și asigure securitatea împotriva terorismului cu ajutorul unei firme condusă de un urmărit penal într-un dosar anchetat de procurorii DNA.

Prin urmare, Senatul a cumpărat echipamente de control tehnic antitero de la o firmă deținută de Mircea Tudor, care este inculpat într-o anchetă DNA, fiind acuzat de evaziune fiscală și cumpărare de influență, transmite adevarul.ro. Pentru aceste produse, instituția statului va plăti mai bine de jumătate de milion de lei.

Senatul a achiziţionat, la preţul de 501.120 lei cu TV inclus, trei echipamente de control tehnic antitero, alcătuite din aparat de scanare cu raze X şi poartă detectoare de metal. Firma care va furniza echipamentul de protecţie al demnitarilor este MB Telecom Ltd SRL, condusă de Mircea Tudor, recent inculpat de DNA pentru evaziune fiscală şi cumpărare de influenţă.

În luna iunie, Tudor fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, pentru cumpărare de influenţă şi evaziune fiscală, fiind acuzat că a plătit 6 milioane de lei unui avocat din Teleorman, pentru a fi ajutat să câştige licitaţii organizate de Autoritatea Naţională a Vămilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *