Senatul SNSPA a aprobat suspendarea profesorului Alfred Bulai din toate funcţiile pe care le ocupă

Sursa foto: Facebook

Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, marţi, la propunerea rectorului instituţiei de învăţământ superior, Remus Pricopie, după analiza în Consiliul de Administraţie al universităţii, suspendarea profesorului universitar Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

„Marţi, 30 iulie 2024, Senatul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a aprobat, la propunerea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, după analiză în Consiliul de Administraţie al universităţii, în conformitate cu art. 109, alin. (4) din Carta SNSPA, suspendarea prof. univ. dr. Alfred Bulai de la activităţile didactice, precum şi din toate funcţiile pe care le ocupă, director al Departamentului de Sociologie al Facultăţii de Ştiinţe Politice, membru al Consiliului Facultăţii de Ştiinţe Politice şi membru al Senatului SNSPA, pe perioada derulării procedurii de cercetare a Comisiei de Etică a SNSPA”, au informat reprezentanţii SNSPA într-un comunicat remis presei.

SNSPA precizează că nu a fost depusă niciodată o plângere la adresa profesorului Alfred Bulai la Decanatul Facultăţii de Ştiinţe Politice, la Comisia de Etică a SNSPA sau la alte instanţe din interiorul SNSPA.

Totodată, rectorul SNSPA a solicitat Facultăţii de Ştiinţe Politice, la nivelul căreia profesorul Bulai şi-a desfăşurat activitatea, să ofere Comisiei de Etică toate informaţiile disponibile, pentru o transparenţă totală asupra acestui caz.

„Îi rugăm pe cei care susţin că „se ştia” să se adreseze instituţional către SNSPA sau către orice altă instituţie a statului român (poliţie, procuratură etc.), pentru a clarifica acest aspect, în „cazul Bulai” sau orice alt posibil caz”, se arată în comunicat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: