Skip to content
Politică

Senatul spune „pas” solicitării DNA. Ce motiv este invocat

Miercuri, procurorii DNA au cerut toate înscrisurile întocmite după cererea de arestare a lui Dan Șova, dar și pentru toate cererile trimise de DNA pentru urmărire penală și arestare preventivă pentru senatori, în perioada 2014-2015.

Decizia Biroului Permanent al Senatului a fost însă de a respinge această solicitare.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că decizia Biroului Permanent este axată pe două elemente, de fond și formă, invocând traseul legal al unor astfel de cereri.

„Decizia Biroului Permanent este axata pe 2 elemente, cel de fond si cel de forma. Este vorba de solicitarea Parchetului de a transmite toate documentele referitoare la dosarul 122, toate deciziile Senatului si in problema de fond nu exista niciun fel de retinere, ele sunt publice, nu sunt secrete. Comunicarea va fi facuta conform regulilor. Cererea trebuie sa fie adresata de ministrul Justitiei ca urmare a solicitarii facute de Parchet, de DNA. Repet, pe fond, solicitarea e fara indoiala in atentia noastra si se va da curs cu toata promptitudinea de indata ce vom fi sesizati procedural corect.

Am mai constatat ca a mai fost o astfel de solicitare dar nu de acelasi gen, ma refer la partea formala cand tot asa nerespectandu-se regulile am solicitat ministerului Justitiei sa intervina si sa procedeze potrivit regulilor. Nu sunt precizate care sunt documentele, dar vom pune la dispozitia Parchetului hotararile Biroului Permanent, dezbaterile care au avut loc la nivelul Comisiei Juridice, propunerile Comisiei, hotararile pe care le-a adoptat Plenul . Putem pune si stengoramele, nu e nicun fel de problema. Ni s-a cerut sa punem la dispozitie toate documentele pe care le avem. ”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *