Senatul SUA ajunge la un acord în vederea ajutării Ucrainei şi unei politici a migraţiei mai restrictive

sua
Sursă foto: Unsplash

Senatorii americani au ajuns la un acord asupra imigraţiei şi ajutării Ucrainei, după luni de dezbateri aprige, însă preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor s-a angajat imediat să ”îngroape” acest acord, în pofida unui îndemn al preşedintelui democrat Joe Biden de a-l ”adopta imediat”, relatează AFP.

Acest acord prevede o finanţare totală de 118,3 miliarde de dolari – un ajutor în valoare de 60 de miliarde de dolari destinat efortului de război din Ucraina şi 14,1 miliarde de dolari destinaţi Israelului.

El prevede şi o anvelopă de 20,2 miliarde de dolari în vederea unor reforme politice ale migraţiei o însăsprire a restricţiilor ăn sistemul soluţionării cererilor de azil şi o ”frână” atunci când în America intreă peste 5.000 de imigranţi pe săptămână.

Textul a fost aprobat rapid de către preşedintele american Joe Biden, care subliniază eforturile depuse de zeci de ani în vederea unei reformări a unui sistem american al imigraţiei ”defect” şi care promoveează o atitudine mai umană decât a predecesroului său Donald Trump, ale cărui măsuri au condus la o despărţire a familiilor la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

”Am ajuns la un acord bipartizan asupra securităţii naţionale, care prevede cele mai stricte şi mai echitabile reforme ale imigraţiei de decenii. Eu le susţin ferm”, a anunţat într-un comunicat Joe Biden.

Trebuie ca acordul să fie ”adus pe biroul meu, penteu a-l promulga imediat”, cere el.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL