Skip to content
Politică

UPDATE Senatul a validat noii membri ai CNI; unul dintre aceștia are dosar la DNA/ Țuțuianu s-a retras la câteva ore după numire

" "

UPDATE

Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu (PSD), si-a anuntat luni demisia din functia de membru supleant al Consiliului National de Integritate, în aceeași zi în care fusese numit de Senat in aceasta pozitie.

" "
" "

„Imi dau demisia, pentru ca nu vreau sa fiu balacarit gratuit absolut de nimeni. Este decizia mea”, a declarat Adrian Tutuianu, pentru HotNews.ro.

„Putem sa ne balacarim unii pe altii cat doreste fiacre, dar nu merita. Si atunci, pentru ce? Pentru o chestie care nu inseamna pentru mine ceva . Eu am fost desemnat de Uniunea Consiliilor Judetene, m-am dus sa fac o treaba, pentru ca e meseria mea. Se pare ca nu poti sa o faci, decat sub presiune”, a mai comentat acesta.

Senatul a validat, luni, noua membri titulari si noua membri supleanti ai Consiliului National de Integritate (CNI), instituția care verifică activitatea ANI.

Candidații PDL pentru CNI nu au fost validați. Cynthia Curt a fost respinsă, primind 74 de voturi impotriva, 28 de voturi pentru si sapte abtineri, iar Cristina Trăilă, candidat pentru poziția de membru supleant a primit 81 de voturi impotriva, 21 de voturi pentru, și cinci abtineri.

Candidații validați de Senat sunt:  Simona Maya Teodoroiu (propusă a Ministerului Justiției), cu 94 de voturi pentru, trei voturi impotriva si patru abtineri, Bogdan Gaurean (propunere a grupului PNL Senat) cu 72 de voturi pentru, 29 de voturi impotriva si cinci abtineri; Tiberiu Tanase (propunere a grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor) cu 96 de voturi pentru, doua impotriva si cinci abtineri; Peter Zsuzsanna (propunere a grupului UDMR Senat) cu 94 de voturi pentru, trei abtineri si trei voturi impotriva; Ciprian Ciucu (Asociatia pentru apararea drepturilor omului in Romania – Helsinki) cu 94 de voturi pentru, trei voturi impotriva si trei abtineri; Ladanyi Laszlo Zsolt (Asociatia Nationala a Functionarilor Publici – inalti functionari publici) cu 97 de voturi pentru, cinci voturi impotriva si patru abtineri; Xenia Cosette Teodorescu (Asociatia Nationala a Functionarilor Publici), cu 99 de voturi pentru, trei voturi impotriva si trei abtineri; Viorel Miron (Asociatia Oraselor din Romania) cu 103 voturi pentru, un vot impotriva si doua abtineri; Dumitriu Catalin Antoanid (Ministerul Finantelor) cu 97 de voturi pentru si cinci abtineri.

De asemenea, tot în urma votului din Senat, s-au decis și candidații pentru funcția de membru supleant în CNI: Cristina Paduraru (grup PNL Senat), Crina Mihaela Letea (grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor), Gabriel Lungu (grup parlamentar PSD Senat), Novak Levente (grup parlamentar UDMR Senat), Elena Calistru (Asociatia pentru apararea drepturilor omului in Romania – Helsinki), Adrian Tutuianu (Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania), Gyozo Istvan Barczi (Asociatia Nationala a Functionarilor Publici), Mihaela Cristina Bebereche (Asociatia Nationala a Functionarilor Publici), Sergiu Tara (Asociatia Comunelor din Romania), Ion Georgescu (Asociatia Oraselor din Romania), Alina Barbu (Ministerul Justitiei), Ion Damian (Ministerul Finantelor).

Preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţutuianu a fost cercetat de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012, fiind implicat în dosarul senatorului PSD Ion Stan.

Potrivit surselor HotNews.ro, Adrian Tutuianu este verificat in prezent chiar de catre institutia pe care ar urma sa o verifice (ANI), fiind suspectat de conflict de interese.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *