Skip to content
Politică

Când vor vota senatorii Ordonanța 55

" "

Plenul Senatului va decide marţi în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 55, care a permis traseismul aleşilor locali, aceasta fiind inclusă pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votată în calitate de for decizional, chiar dacă la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o soluţie.

Includerea pe ordinea de zi a plenului a fost anunţată de vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

" "
" "

În legătură cu ordinea de zi de astăzi, Ordonanţa 55, cea cu privire la posibilitatea de a schimba apartenenţa politică a primarilor într-o anumită perioadă de timp să fie introdusă pe ordinea de zi de mâine şi să fie votată la orele 12.30”, a spus Dumitrescu.

Comisia juridică şi Comisia de administraţie au discutat luni în şedinţă comună textul ordonanţei de urgenţă 55/2014 care a permis traseismul aleşilor locali, informează mediafax.ro.

La momentul votului, membrii celor două comisii nu au reuşit să adopte prin vot nici raportul de admitere a ordonanţei de urgenţă, nici cel de respingere, fiind întrunite 10 voturi pentru din partea reprezentanţilor coaliţiei gurvenamentale, 9 împotrivă din partea PNL şi PDL şi 2 abţineri din partea UDMR.

Astfel, niciuna dintre propuneri nu a putut fi adoptată cu votul majorităţii celor prezenţi.

OUG 55/2014 a fost respinsă de Camera Deputaţilor după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării legilor organice.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *