Skip to content
Justitie

Sentință definitivă a Curții de Apel: Nicușor Dan, obligat să pună pe ordinea de zi a CGMB proiectul de PUZ. Edilul trebuie să plătească și daune morale

Inquam Photos / George Călin

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, trebuie sa plateasca 5.000 de lei daune morale. Si nu din bugetul primariei, ci din propriul buzunar, scrie luju.ro.

Curtea de Apel Bucuresti a mentinut definitiv sentinta din 2021 prin care Tribunalul Bucuresti il obligase pe edil nu doar sa achite acele daune morale catre reclamant, ci si sa puna urgent pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti un proiect de plan urbanistic zonal.

Primaria Capitalei publicase pe site acel proiect de PUZ inca din 2020, dar nu l-a pus niciodata pe ordinea de zi a CGMB.

Reclamantii – juristul Sabin-Alexandru Taclit si arhitectul George-Emanuel Nicu – solicitasera daune morale de 50.000 de euro.

Principalul pasaj din actiunea petentilor:

„Solicitam onoratei instante:

– sa oblige parata sa introduca de indata pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte a Consiliului General a Municipiului Bucuresti, proiectul de plan urbanistic zonal intocmit de subsemnatii reclamanti;

– obligarea paratei la plata de despagubiri materiale si morale in cuantum de 50.000 euro, reprezentand daunele materiale si morale suferite de subsemnatii ca urmare a imposibilitatii utilizarii terenurilor pe care le detinem;

– obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.

Pentru urmatoarele motive:

In fapt,

Incepand cu anul 2016, subsemnatii detinem in proprietate 2 terenuri in suprafata de 390 mp fiecare (…) si in coproprietate un drum de servitute in suprafata de 223 mp (…).

Motivul pentru care am achizitionat cele 2 loturi de teren si drumul de servitute prin intermediul caruia se realizeaza accesul la loturi a fost acela de a construi cate o locuinta pentru utilizare proprie.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *