Skip to content
Politică

Sentința lui Udrea. Gorghiu: Fiecare condamnare duce la decredibilizarea clasei politice EXCLUSIV

psnews.ro

Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu – fost președinte al Partidului Național Liberal – a acordat marți după-amiază o declarație pentru PSnews.ro după condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare cu executare a fostului ministru PDL Elena Udrea în dosarul Gala Bute.

VEDEȚI ȘI: UPDATE Gala Bute, la final. Udrea, 6 ani de închisoare cu EXECUTARE

Deși a evitat să comenteze sentința în sine, senatoarea juristă a afirmat că orice condamnare a unui politician decredibilizează clasa politică în integralitatea ei.

„N-am să comentez cuantumul pedepsei sau decizia în sine. N-am făcut nici când i-a achitat pe alți oameni politici. Asta e o decizie a instanței în funcție de probatoriu, pe care eu n-am de unde să-l știu. Necunoscând dosarul, nici n-aș putea să emit judecăți de valoare.

Altfel, evident că fiecare condamnare a unui om politic nu duce decât la confirmarea temerilor și suspiciunilor pe care le are în mod constant electoratul și – pe cale de consecință – la decredibilizarea clasei politice în integralitatea sa. Din păcate! a afirmat Gorghiu.

Întrebată dacă se așteaptă ca sentința din speța Gala Bute să fie începutul avalanșei de condamnări în alte cauze, vizând de asemenea oameni grei ai regimului Traian Băsescu, Alina Gorghiu a răspuns: „N-aș lega decizia definitivă dintr-un dosar de decizii definitive în dosare care urmează să se finalizeze. Cred (îmi doresc în continuare să cred) că justiția din România și instanțele judecătorești analizează individual fiecare dosar în parte – în funcție de probele pe care le au – și în urma acestei analize individualizează și pedeapsa pe care o au de dat”.

„Deci n-aș politiza deloc sentințele din aceste dosare. Știu că în România se face așa: e achitat cineva? Completul respectiv este foarte bun. E condamnat cineva? Completul respectiv este pus la zid. Dar repet: n-aș face deloc analiza aceasta, ci i-aș lăsa în continuare să-și facă treaba așa cum cred mai bine, a conchis fostul președinte al PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *